Frivillige sociale foreninger
Find tilbud her
Frivillige sociale foreninger
Netværk, rådgivning og redskaber gør en verden til forskel for dem, der har ADHD og deres pårørende. Lokalafdelingerne laver medlemsaktiviteter for børn, unge og voksne med ADHD – og deres pårørende. Og giver dem mulighed for at være sammen til forskellige aktiviteter og arrangementer.
Vi er en forening, der tilbyder alle enlige mødre og deres børn et stærkt socialt netværk, der fremmer mentalt velvære og overskud i hverdagen for både store og små. Vi arbejder på at styrke mødre, så alle kan stå så stærkt som muligt i moderskabet, og dermed skabe de bedst mulige betingelser for børnenes hverdag, opvækst og fremtid.
På Angst & StressForeningens hjemmeside finder du info om foreningens rådgivningstilbud, selvhjælpsgrupper og arrangementer. Du finder også information om stress, angstdiagnoser og om forskellige behandlingsformer. BEMÆRK: Foreningen har ændret navn til Angst & StressForeningen, og jeg har derfor fået ny mailadresse: marie@angststress.dk
Baba betyder far på mange forskellige sprog. Baba bringer fædres ressourcer i spil, så de kan støtte andre fædre i at involvere sig endnu mere i deres børns liv. Baba styrker familiens samspil med kommunen, børnehaven, skolen og resten af det omkringliggende samfund til gavn for en god opvækst for børnene.
Vi er en foreningen for pårørende til mennesker med psykisk sygdom eller sårbarhed. Vi tilbyder de pårørende støtte og fællesskab. Det gør vi fx i vores samtalegrupper, naturgrupper og skriveværksteder. Vi arrangerer foredrag og pårørendecaféer, og vi kæmper for en bedre psykiatri og for at nedbryde tabuer om psykisk sygdom. Vores tilbud er for unge og voksne (fra 18 år).
Vi er en gruppe frivillige der, som bisiddere deltager i møder med kommunale eller statslige sagsbehandlere (fx jobcenter eller Familieretshuset). Det kan også være hos andre fx læge eller arbejdsgiver. En bisidder er en "medlytter", men ikke en rådgiver eller din repræsentant. Det er GRATIS at bruge os!
BOLBRO GYMNASTIK- OG IDRÆTSFORENING (GIF)
Idræt for Sindet er et tilbud for dig med en psykisk sårbarhed, som ønsker at mødes om forskellige idrætslige aktiviteter i et socialt fællesskab. Vi mødes om idrætten, men har fællesskabet i fokus. Derfor er der indlagt samvær både før og efter aktiviteten. Om du har en decideret sindslidelse, er ensom, føler dig sårbar, eller kan identificere dig med denne målgruppe, kan du blive en del af vores fællesskab.
Bolig-Socialt Hus fungerer som en Bydækkende organisation, der løser en række boligsociale opgaver i fire boligområder i Odense med i alt omkring 12.000 beboere: Vollsmose, Korsløkken, Rising og Ejerslykke. De fastlagte indsatsområder, som den boligsociale indsats skal holde sig inden for, er uddannelse og livschancer, beskæftigelse, kriminalitetsforebyggelse, sammenhængskraft og medborgerskab.
BROEN har som formål at støtte socialt udsatte børn og unge med kontingenter og udstyr til idræt eller andre fritidsaktiviteter. Målet er at få børnene ud blandt andre børn, hvor de kan være en del af et positivt fællesskab og spejle sig i voksne rollemodeller og dermed få nogle succesoplevelser og en styrket tro på sig selv.
Bydelsmødre er primært kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, som gør en frivillig indsats i lokalområdet for at støtte kvinder, som ofte er isolerede og som det etablerede system kan have vanskeligt ved at nå. Vi lytter, formidler vigtige informationer og bygger bro mellem kvinden og det sted, som bedst kan hjælpe kvinden videre. Hjælpen styrker kvinderne, så de kan hjælpe sig selv, deres børn og familie.
Foreningen har til formål at fremme et aktivt medborgerskab igennem kulturelle og debatskabende aktiviteter, som understøtter fællesskabet. Denne vision udleves igennem arrangementer med fokus på mad- og livsglæde, sang og musik samt kultur og debat. Du får adgang til et fællesskab med andre mennesker med vægt på samvær, dialog, sang og fællesspisning.
Børn, Unge & Sorg hjælper børn og unge under 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. Vi rådgiver også forældre og netværket (fx øvrig familie, venner og kærester) om, hvordan man bedst kan støtte.
Café ODA Odense er et socialt mødested for dig, der har angst, depression, bipolar lidelse eller OCD inde på livet, også for pårørende.
Cafe Paraplyen er en alkoholfri café, hvor alle – uanset status og alder er velkomne. Tilbyder juridisk rådgivning, udkørende borgerservice, Nada akupunktur, samt ryge-stop-kursus. Café Paraplyen i Odense drives af KFUM`s Sociale Arbejde i Danmark.
CENTER FOR SEKSUELT MISBRUGTE - BEHANDLINGSSEKTION
Behandlingssektion yder gratis professionel rådgivning og behandling af voksne mænd og kvinder bosiddende i Region Syddanmark, der i deres barndom eller ungdom har været udsat for incest eller andre former for seksuelle overgreb.
CENTER FOR SEKSUELT MISBRUGTE - FRIVILLIGSEKTION
Frivilligsektionen tilbyder åben, anonym rådgivning og vejledning for mennesker med senfølger efter at have været udsat for seksuelle overgreb i barndommen. Centrets frivillige har en stor viden om senfølger, og de har erfaring med at vejlede og rådgive dig, så du får mulighed for at arbejde på et bedre liv.
Vi tilbyder gruppeforløb, der imødekommer forskellige behov og oplevelser med vold. Uanset din baggrund eller situation, er vores mål at give dig et trygt rum, hvor du kan finde støtte og fællesskab. Forløbet varer otte uger, af to timers varighed. I en gruppe er der fire til seks personer. Faciliteres af fagpersoner med fokus på viden om vold. Indholdet er en kombination af teori og praktiske øvelser.
Dansk flygtningehjælp har stort udbud af aktiviteter hvor frivillige hjælper og støtter flygtninge og personer med etnisk minoritetsbaggrund med hverdagens udfordringer, hjælper med sprogtræning samt jobsøgning og studier.
Veteranhjem Odense har til formål at skabe et frirum for samvær og aktiviteter for veteraner og deres pårørende og værne om det kammeratskab, der er blevet skabt under tjeneste i Forsvaret, samt danne de fysiske rammer for at fællesskaber mellem veteraner og pårørende kan opstå.
Røde Kors har mange aktiviteter. Et af deres fokuspunkter er fællesskaber, I Danmark er der alt for mange, der føler sig ensomme. Derfor arbejder Røde Kors Odense gemmen vores mange forskellige aktiviteter for at udbygge og understøtte odenseanernes muligheder for at mødes, både i livets gode og svære øjeblikke. Desuden afholder de landsindsamling, og tilbyder undervisning og foredrag.
Snak Sammen – Et gratis online-tilbud til dig, der ønsker en at snakke med. I Snak Sammen er det frivillige fra Røde Kors du snakker med. Er for alle, der ønsker social kontakt i det daglige! De frivillige er helt almindelige mennesker, og I finder sammen ud af, hvad I skal snakke om.
Dansk Røde Kors Parat er et hjælpenetværk af mennesker, der er klar til at hjælpe andre her og nu. Du kan bl.a. få hjælp til indkøb af dagligvarer, hundeluftning, afhentning af medicin eller andre praktiske opgaver.
DANSK RØDE KORS - MENTORSTØTTE
Er du ledig, har børn, og har brug for sparring i forhold til at komme tættere på et arbejde? Så kan en frivillig jobmentor fra Røde Kors være noget for dig. Den frivillige jobmentor kan hjælp at støtte dig i processen hen imod et arbejde, det kan f.eks. være udarbejdelse af et CV, sparring om jobmuligheder o.l.
DANSK RØDE KORS - NETVÆRKSCAFÉ
Til dig der er mellem 18 – 25 år. Netværkscafeen er for dig der i forvejen er tilknyttet et tilbud, men som også er åben for at møde andre og nye mennesker i din aldersgruppe. Tag også gerne nogle af dine venner med. Det foregår i den gamle banegård på Østre Stationsvej 33 i Odense. Kontakt aktivitetsleder Lars Bergholdt: 29 85 08 82.
Depressionsforeningen er en interesseorganisation og patientforening for mennesker med depression eller bipolar lidelse og for deres pårørende. Foreningen er en landsdækkende forening og skaber unikke fællesskaber for mennesker med depression, bipolar lidelse og deres pårørende. Desuden arbejder foreningen med oplysning samt afstigmatisering og interessevaretagelse.
I DareGender opbygger vi fællesskaber, der engagerer alle køn i arbejdet for ligestilling. Som organisation har vi et særligt fokus på mænd og maskuliniteten og arbejder med at involvere drenge og mænd i køns- og ligestillingsarbejdet. Det gør vi gennem kampagner, mandegrupper og projektbaserede aktiviteter. Målet er færre stereotyper og en mere lige verden for og med alle køn.
Den Frie Rådgivning er en frivillig social forening, som gennem rådgivning hjælper borgere med at løse hverdagsrelaterede problemstillinger. Der er to muligheder for rådgivning; Åben Rådgivning og Privatøkonomisk Oprydning. Henvender sig til brugere uden den nødvendige viden, ressourcer eller sproglige færdigheder til at kunne begå sig i samfundet på lige fod med andre borgere.
Exitcirklen er for dig, der er udsat for psykisk vold, social kontrol, mobning og radikalisme i form af religiøs social kontrol. Exitcirklen tilbyder forebyggende og genopbyggende terapi- og samtalegrupper rettet mod psykiske voldsofre. Organisationen har udviklet et unikt sæt af 10 kognitive redskaber til at bekæmpe følgekonsekvenser af psykisk vold.
FORENINGEN SPISEFORSTYRRELSER & SELVSKADE
Foreningen har en bred vifte af forskellige gratis tilbud. Desuden tilbyder de mange forskellige former for rådgivning. Du kan ringe til vores telefonrådgivning, chatte, sms'e eller maile med os, eller du kan komme ind til en personlig rådgivningssamtale i en af vores fem lokale rådgivninger.
Er du under 25 år, og har du brug for nogen at tale med - eller kender du én, der har? Her kan du tale om netop det, du ønsker, og i dit eget tempo. Intet er for stort eller småt. Du bestemmer selv, om du vil sige dit fulde navn og andre oplysninger. Rådgiverne hos Headspace har tavshedspligt.
Kik Ind tilbyder en lang række forskellige aktiviteter, så som vores meget populære fællesspisning, strikkeklub og dart. Alle er velkomne. Hver måned er der et nyt spændende program.
KOMsammen Odense er for dig, som er mellem 15 og 30 år og savner et fællesskab med andre unge. Vores frivillige står for at skabe trygge rammer, hvor du kan møde andre unge gennem aktiviteter såsom madlavning og bevægelse.
KRÆFTENS BEKÆMPELSE – SORGGRUPPER
Kræftrådgivningen i Odense tilbyder samtalegrupper for unge i alderen 12-17 år, der har en kræftramt forælder eller søskende. Børn, Unge og Sorg tilbyder gruppeterapi og individuel terapi for børn og unge under 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde.
LANDSFORENINGEN AF NUVÆRENDE OG TIDLIGERE PSYKIATRIBRUGERE
LAP er en landsdækkende organisation, hvor nuværende og tidligere psykiatribrugere støtter hinanden, tager fælles initiativer, formulerer en politik og stiller krav vedrørende vores egne interesser. LAP er uafhængig af partipolitiske, økonomiske, behandlingsmæssige og religiøse interesser.
LGBT+
LGBT+ Danmark huser et udvalg af sociale aktiviteter, grupper og fællesskaber for og af det danske LGBT+ miljø. Fra hyggelige caféarrangementer til opbyggende netværksgrupper til vandreklubber. De drives alle af frivillige og initiativrige kræfter og er åbne for alle og ganske gratis.
Et landsdækkende tilbud til mænd. Vi hjælper dig, som efter et forhold står i en situation, der gør livet svært. Det kan være, fordi du ikke længere har et fast sted at bo. Det kan være, fordi du oplever, at tabet af din familie eller partner giver dig en oplevelse af håbløshed og afmagt. Det kan også være, fordi du er blevet udsat for en uacceptabel adfærd i dit parforhold. Ingen skal stå alene og derfor hjælper vi dig.
Mindhelper er et online tilbud til unge. Her kan du få idéer og redskaber til at håndtere problemer lige fra angst til ensomhed, sex, mobning og meget mere. Du kan også skrive til brevkassen og få et godt råd fra en fagperson. Og hvis du har brug for det, kan de guide dig til, hvor du kan finde mere hjælp.
Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der rådgiver og støtter gravide og børnefamilier i en svær situation. Mødrehjælpen har en landsdækkende rådgivning – holdepunkt, som man kan ringe til. Hvis rådgiveren på linjen vurder at behovet er der, kan du få tilbudt tid til samtale i et af mødrehjælpens rådgivningshuse.
NEFOS er en organisation, der yder støtte og rådgivning til alle efterladte til selvmord. NEFOS tilbyder op til 5 gratis samtaler med en frivillig rådgiver uddannet af NEFOS. Man kan også vælge at deltage i samtalegrupper, ledet af frivillige rådgivere.
Novavi Ung Revers er et gratis tilbud til børn og unge under 25 år, som er vokset op i familier med misbrug. Vi har 8 afdelinger, men du kan få hjælp uanset hvor du bor. Bor du i Odense, kan vi også hjælpe dig, hvis du er mellem 25 og 35 år. Vi har både fysiske og online forløb.
OCD-foreningen tilbyder telefonrådgivning samt selvhjælpsgrupper. På foreningens hjemmesiden finder du viden om OCD samt et link til foreningens ungeunivers UNG MED OCD.
Peer to Peer Odense er et projekt, som er drevet på en masse gode frivillige kræfter. De frivillige er selv ramt af psykisk sårbarhed, men er kommet så langt i deres recovery, at de nu støtter ligesindede som dig. Vi mødes om aktiviteterne og den fælles udvikling, hvor vi i fællesskab har nogle hyggelige timer uden fokus på diagnoser.
Et idrætsfællesskab, der bygger på samhørighed, frivillighed og kærlighed. Vi tror på, at man gennem forskellige idrætsaktiviteter kan løfte livsglæden hos mange udsatte. Formålet med sportsholdet er at sætte en idrætsbevægelse i gang for den del af befolkningen, der ikke reelt har adgang til de eksisterende idrætsfællesskaber.
Red Barnet Odense er en lokal frivilligorganisation, hvor vores fornemmeste opgave består i at yde hjælp og støtte til udsatte børn i vores lokalområde. Vi har hele 14 aktiviteter og ca. 200 frivillige, der skal understøtte de ca. 500 lokale børn, som vi har tilknyttet vores forening.
Vi tilbyder coaching til studerende i Odense Kommune. Et gratis coachingforløb hos Studiecoach er for dig, der er kørt fast i dit studie eller oplever, at privatliv og studieliv ikke fungerer sammen.
Samtalegrupper for Unge er et tilbud til dig mellem 13 og 30 år, der oplever svære udfordringer i livet, som du gerne vil arbejde med. I Samtalegrupper for Unge bliver du mødt med åbenhed, respekt samt en stor nysgerrighed på, hvem du er. Samtalerne tager altid udgangspunkt i dine tanker, følelser og behov. Vi tror på, at du er specialist i dit eget liv, og du ved bedst, hvad du har brug for.
Er du 18-25 år og pårørende til en person med psykiske udfordringer? SIND tilbyder nu gruppeforløb for unge pårørende i Odense, København og Aalborg. Projektet hedder Klar til inddragelse og vil foregå fra 2024-2026. Gruppeforløbene foregår over seks gange med ca. 10 deltagere på hvert hold.
Stoppestedet er et anonymt værested, hvilket betyder, at tilbuddene kan benyttes frivilligt og uden visitering. På Stoppestedet finder du en masse tilbud, som blandt andet omfatter et cafémiljø, nogen at tale med, fællesskab, kreativitet, musik, udflugter og fester. Vi tilbyder også NADA behandling.
Brobyggeren er en sundhedsfaglig studerende, der ledsager et menneske, der har udfordringer i mødet med sundhedsvæsenet. Inden aftalen kan brobygger og borger snakke om hvad der skal ske og hvad borgeren har brug for.
Er du efterladt, og har brug for hjælp og støtte i din sorg? Her finder du en vejviser over gruppetilbud i hele landet, for efterladte efter dødsfald. Formålet med Sorgvejviseren er at gøre det så nemt for dig som muligt at finde den rette og nødvendige støtte og hjælp til sorgen, der hvor du bor.
Er du vokset op med en forælder, der drikker eller tager stoffer, og har du brug for at tale med en terapeut eller andre mennesker i samme situation? I TUBA tilbyder vi gratis rådgivning, gruppeterapi og individuel terapi for unge mellem 14 og 25 år og op til 35 i visse byer (bl.a. Odense), der er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug.
TUBANU er en frivilligdrevet forening for unge og voksne, der er vokset op med stof- eller alkoholmisbrug i familien. Vi har fokus på alt det udenom terapien: netværk og trivsel, samt et fedt og meningsfuldt hverdagsliv, hvor man aktivt kan bruge sine nyfundne ressourcer og kompetencer på en meningsfuld måde.
Hos UlykkesPatient Foreningen hjælper vi mennesker, der har været ude for en alvorlig ulykke i trafikken, fritiden eller på arbejde. Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med en ulykke, kan du kontakte UlykkesLinjen. UlykkesLinjen tilbyder gratis rådgivning til alle, der er berørt af en ulykke, hvad enten du er ulykkesramt, pårørende eller fagperson.
Føler du dig ensom? Og oplever du, at det kan være svært at komme ud og møde andre unge mennesker? I Ventilen Odense kan du møde andre, der har det ligesom dig. Andre, som også vil have hjælp til at komme ud af ensomheden. Her kan I dele små og store ting med hinanden. Spille spil, tage i biografen eller noget helt tredje.
På Ældretelefonens samtalelinje kan du ringe anonymt med lige det, der fylder og er svært for dig. Det kan være ensomhed, en ægtefælles eller egen sygdom, ønsket om at se sine børnebørn eller noget helt andet.
Har du brug for nogen at tale med? Bor du i Aarhus, Odense eller København og oplever du at stå i en krise eller vanskelig situation? Vi tilbyder at tale med dig og vigtige personer i dit netværk. Vi kan afholde samtalen hos dig eller et andet sted du foretrækker. Det er gratis at tale med os og vi kan tilbyde én eller flere samtaler.