Spring til indhold

Når du har mistanke om, at et barn/en ung er udsat for overgreb

Har du grund til at antage, at et barn udsættes for fysiske, psykiske eller seksuelle overgreb, er der tale om mere end blot en bekymring. Så har du en mistanke.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Som medarbejder skal du altid drøfte din mistanke med din leder.

 

Mistanken går for eksempel på, at barnet/den unge har været udsat for en seksuelt grænseoverskridende adfærd eller fysisk eller psykisk overgreb fra en voksen eller fra et andet barn/en ung. Mistanken kan formuleres f.eks. på baggrund af en observation af barnet/den unge eller barnets/den unges eget udsagn om hændelser, der har fundet sted - eller oplysninger, du har fået på anden vis. 

 

Hvis din mistanke går på, at forældrene begår overgreb/vold mod barnet/den unge, må forældrene ikke inddrages, da det vil kunne ødelægge politiets eventuelle efterforskning.

 

Hvis din mistanke går på, at et barn/en ung er udsat for negativ social kontrol eller æresrelaterede konflikter, er det vigtigt at tale med barnet alene inden inddragelse af forældrene, da det kan udgøre en sikkerhedsrisiko for barnet/den unge, når familien informeres.

 

Der kan søges/ydes råd og vejledning hos de fagpersoner, der er tilknyttet din arbejdsplads, eller hos Den Centrale Sparringsgruppe.


I forbindelse med en mistanke om, at et barn eller en ung har været udsat for et overgreb, skal der foretages en underretning til Børn og Familierådgivningen via budigital.buf@odense.dk. Hvis der er tale om en akut situation, kan underretningen i første omgang ske mundtligt - Læs mere om akut underretning og akut handling her.

 

 

Børn- og Ungeforvaltningen