Til arbejdsgiveren
Vil du også gerne have en mangfoldighedsprofil, hvor du får løst nogle konkrete arbejdsopgaver af medarbejdere med en nedsat fysisk/psykisk funktionsevne?
- så kan vi hjælpe i Job og Vejledning.
Kære arbejdsgiver
Medarbejderne beskrives som loyale, stabile, dygtige og uundværlige fordi de kan varetager alle de små, men mangeartede meningsfulde opgaver, som arbejdsgiverne ikke har andre til. Vi samarbejder med mere end 70 private og offentlige virksomheder, som alle har medarbejdere der er ansat i job med løntilskud.
Praktisk betyder det, at medarbejderne alle er tilkendt førtidspension, men at de stadig har lyst til og kompetencer til at arbejde, hvis der kan tages nogle skånehensyn
Hvad betyder det at have en medarbejder med nedsat fysisk/psykisk funktionsevne i job med løntilskud for førtidspensionister.
• I får en virksomhedsprofil der viser rummelighed og socialt ansvar og I får en meget motiveret medarbejder der efter bedste evne gør sit yderste hver eneste dag.
• I får medarbejderen i 1- 3 måneders ulønnet praktik, hvor I lærer hinanden godt at kende og har god tid til at introducerer medarbejderen til opgaverne.
• Det frigiver tid til at det øvrige personale kan løse deres kerneopgaver.
• Der er støtte og opfølgning fra jobvejlederen under hele praktikken og i ansættelsesperioden.
• Viden om og kendskab til en borger med fysisk/psykisk funktionsnedsættelse.
Hvad forpligter man sig til?
Med udgangspunkt i de skånehensyn der er beskrevet for den enkelte, forpligter I jer, via en kontaktperson til at tage godt imod og efterkomme det aftalte. Derudover er det vigtigt, at I henvender jer til jobvejlederen, hvis der opstår et behov, så eventuelle udfordringer kan tages i opløbet.
Hvad koster det?
Efter endt praktikperiode, og aftale om skånejob, betales borgeren en løn på 55 til 60,-kr. i timen. I får en refusion fra staten på 31,87 kr. pr time. (2024 sats) Det betyder at jeres udgift vil være en timeløn svarende til ca. 23 til 28,- kr. i timen.
Derudover vil der som for andre ansatte, gælde at borgeren skal have:
• Løn under ferie/fravær (dvs. både ferie og fx sygdom)
• Feriegodtgørelse
• Feriepenge (hvis arbejdsgiveren ikke betaler løn under ferie og feriegodtgørelse, skal arbejdsgiveren betale feriepenge)
• Arbejdsgiverbidrag til pension, hvis det fremgår af overenskomsten på det pågældende område eller af en konkret aftale
• Arbejdsgiverandel af ATP
Hvordan foregår det?
Vi vil under praktikforløbet komme forbi flere gange, så der er mulighed for at justerer på de aftaler der er indgået ved praktikkens begyndelse.
Inden praktikken afsluttes, holdes et evalueringsmøde om, hvordan praktikken er gået. Har der vist sig skånehensyn udover det aftalte. I vurderer om arbejdsopgaverne er tilpasset rigtigt om der er basis for en ansættelse. Hvis begge parter er enige om en ansættelse udfærdiges en jobaftale. Der betales ikke løn til borgerne under praktikken.
Ved ansættelse vil der fortsat være løbende opfølgning og et samarbejde mellem jer, borgeren og os i det omfang det er nødvendigt for jer og borgeren. En gang om året vil der være en lovpligtig opfølgning, så der sikres fortsat refusion.