MåltidsIværksættere
MåltidsIværksættere er kompetencepersoner, der arbejder lokalt på plejehjem og i udekørende grupper. Deres opgave er at sætte fokus på mad, måltider og ernæring i hverdagen
Hvad laver en MåltidsIværksætter
Som MåltidsIværksætter arbejder du med at sætte fokus på mad, måltider og ernæring på din arbejdsplads. Du skal turde undre dig og være nysgerrig på, hvordan du, og dine kollegaer, kan imødekomme borgernes ønsker og behov bedst muligt. Du er en måltidsambassadører, som holder ”gryden i kog”.
Du kan eksempelvis være med til at sætte fokus på at:
- ernæringskvalificere mellemmåltider
- skabe ro i huset under måltiderne
- sætte fokus på borgerinddragelse
Hvordan bliver man MåltidsIværksætter
Uddannelsen til MåltidsIværksætter bygger oven på MåltidsCertifikatet og løber over to halve dage. Det betyder, at du har mulighed for at arbejde med din nye viden efter den første undervisningsdag. Derefter kan vi sammen samle op på erfaringer og udfordringer, når vi ses igen.
I løbet af uddannelsen tilegner du dig kompetencer til at arbejde fagligt inden for områderne mad, måltider og ernæring, ligesom du lærer om, hvordan du formidler til dine kollegaer og implementer nye tiltag lokalt på din arbejdsplads.
Uddannelsen afholdes på MåltidsAkademiet, og tager udgangspunkt i oplevelsesbaseret læring og praksisnære øvelser.
Netværksdage
Som MåltidsIværksætter inviteres du løbende til netværksdage på MåltidsAkademiet. Her kan du dele viden og udveksle erfaringer sammen med andre MåltidsIværksættere. Derved kan succesfulde tiltag let spredes på tværs af arbejdspladser. Desuden underviser vores Mad- og Måltidsmentorer og diætister i udvalgte emner til hver temadag.
I filmen her kan du se mere om MåltidsIværksætterne.