Vende på tallerkenen
Grøn, lækker mad er sundt – og så er det også godt for klimaet. Det siger de nye Officielle Kostråd, og det siger vi i personalecaféerne i Odense Kommune.
Vi laver allerede dejlig mad med masser af grøntsager i caféerne, som dagligt spises af vores 360-600 gæster. Men nu vil vi ”vende på tallerkenen” og blive endnu bedre til at bruge bælgfrugter og sætte smag på de lækre grønne sager. Samtidig vil vi i endnu højere grad bruge økologiske råvarer og lokale råvarer i sæson. Det giver mening for både miljø og klima.
En vigtig del af projektet er, at alle medarbejdere i de syv caféer kommer til at deltage i et kompetenceforløb. Her er fokus blandt andet de mange muligheder bælgfrugter rummer, tilsmagning, de nye kostråd og økologi. Der sættes også stor vægt på, hvordan man anretter og præsenterer maden. Det vil nemlig give gæsterne lyst til at vælge de grønne retter.
Udover kompetenceforløbet, består projektet af en analysedel. Her kigger vi indkøbsdata hen over året og på medarbejdernes oplevelse af at kunne lave mad med bælgfrugter før og efter de 3 workshops. Samtidig ser vi på gæsternes oplevelse af maden i caféerne hen over året.
Der er også afsat midler til at udvikle et e-læringsforløb. Derved kan al den nye viden, som medarbejderne får, deles med køkkener over hele landet.
Kort om projektet:
- Projekt Vende på tallerkenen støttes af Fonden for økologisk landbrug
- Formålet med projektet er gennem kompetenceudvikling at skabe grøn gejst blandt caféernes medarbejdere. Derved kan de lave lækker, grøn, økologisk mad, der tager udgangspunkt i de officielle kostråd til gavn for både sundhed og klima
- Økologisk Landsforening, Ideal Food Lab og Inger Kjærsgaard fra the Cookroom er samarbejdspartnere