Spring til indhold

En vej videre

Er du blevet ydmyget, truet, manipuleret eller stalket? Blevet slået, skubbet eller berørt mod din vilje? Har du fået frataget muligheden for at træffe dine egne valg i livet? En Vej Videre er et gratis tilbud til kvinder og mænd, som har fået overskredet deres grænser på den ene eller anden måde.

grafik med tekst: Hvorfor sagde jeg ikke fra med det samme, som jeg nok burde

Hvert år udsættes ca. 82.000 kvinder og 42.000 mænd i Danmark for vold. Er du en af dem? Så kan vi hjælpe dig videre!

EN VEJ VIDERE henvender sig til både mænd og kvinder og er et gratis tilbud til dig, som har fået overskredet grænser i dit parforhold eller familieliv. I projektet tilbyder vi individuelle samtaler og mulighed for efterfølgende deltagelse i gruppeforløb.

EN VEJ VIDERE er et projekt i samarbejde mellem Odense Kommune og Social- og Boligstyrelsen.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller gerne vil tilmeldes EN VEJ VIDERE:

Mail: kcoprojekt@odense.dk
Tlf. 63 75 75 00

 

 

Citat
Hvorfor så jeg ikke faresignalerne? Hvorfor lod jeg mig manipulere med? Hvorfor har jeg ikke sagt fra med det samme, som jeg nok burde?
Mand udsat for vold

 

Udtalelser fra voldsramte

  • ”Hun sagde i starten af vores bekendtskab, at hun havde været i et voldeligt forhold, og at hun havde fået nogen irrationelle reaktionsmønstre på grund af, at hun havde en hel masse i bagagen. Og det tog jeg for gode vare og troede, at hvis jeg bare var kærlig og omsorgsfuld, så kunne vi nok godt overvinde det […]. Min naivitet har gjort, at jeg har holdt ud, mere end jeg skulle.” (Mand udsat for vold)
  • ”Jeg begyndte at få det sådan, at jeg blev i tvivl: ”husker jeg rigtigt? Er det her sket? Og var det så slemt?” og så kan jeg huske, at jeg skriver, fordi jeg tænkte: ”nu skal jeg bare skrive det her ned, så jeg husker det”. Fordi jeg vidste, at når der gik noget tid, så blev det visket ud, og så tænkte jeg: ”er det nu mig, der husker rigtigt, eller er det her sket?” Det blev så underligt uvirkeligt, hvad der egentligt var sket.” (Kvinde udsat for vold)
  • ”Inde i mit hoved træffer jeg nok det der valg. Så bliver jeg nok nødt til at gøre mig endnu mere umage for at få det her til at lykkes. For at ændre ham - redde ham er det jo nok. At hvis jeg gør lidt mere, så kunne det være, at han ændrede sig.” (Kvinde udsat for vold)
  • ”Hvorfor så jeg ikke faresignalerne? Hvorfor lod jeg mig manipulere med? Hvorfor har jeg ikke sagt fra med det samme, som jeg nok burde?” (Mand udsat for vold)

 

Kan du genkende dig selv i ovenstående udtalelser? Kontakt os i Projekt En Vej Videre.

facts om vold og straf

Fysisk vold: Slag, spark, kvælertag, fastholdelse. Ulovligt ifølge Straffelovens § 244, § 245 og § 246 og kan give fængsel i op til 10 år.
 
Psykisk vold: Kontrol, nedsættende sprog, manipulation. Har været ulovligt siden 2019 og kan ifølge straffelovens § 243 give op til 3 års fængsel.

 

Materiel vold: Ødelæggelse af personlige ejendele, fratagelse af affektionsværdier. Hører under straffelovens § 243.

 

Økonomisk vold: Få frataget råderet over egne midler, optagelse af lån. Hører under straffelovens § 243.

 

Seksuel vold: Sex uden samtykke, indirekte tvang, nøgenbilleder og videoer. Ulovligt ifølge Straffelovens § 216 og kan give op til 12 års fængsel.

 

Reproduktiv vold: Slag mod gravid mave, at få frataget muligheden for at amme, barnet tages fra sin mor.

 

Stalking: Chikane, forfølgelse, overvågning, uønsket og påtrængende kontakt. Har været ulovligt siden 2022 og kan ifølge Straffelovens § 242 give op til 3 års fængsel.

Krisecenter Odense
  • Rødegårdsvej 91
  • 5000 Odense C
  • Telefon: 63 75 75 00
  • Mail: krisecenter@odense.dk
Hotline
  • Ring hele døgnet