Rengøring
Om rengøring og hygiejne.
Tidspunkt:
- Rengøring bør foregå, når der er ro i lokalet og i god belysning.
Redskaber:
- Arbejdsredskaberne bør være nemme at håndtere.
- Moppegarn og klude skal kunne vaskes ved minimum 80 grader øvrige redskaber stilles til tørring efter brug.
Rengøringsmidler
- Bør være miljøvenlige og uden skadelige stoffer, som irriterer hud og åndedræt og uden desinfektionsmidler. Anvendes i anbefalet dosis. Vand og sæbe er sædvanligvis tilstrækkelig.
- I institutionsmiljø opbevares rengøringsmidler i aflåst rum.
Metode:
- Tør – støvsugning. Filter skiftes efter leverandørens anbefaling.
- Våd – vandet holdes rent ved at bruge bæger til at hælde vand på moppe.
- Klude skal skiftes hurtigt for at undgå bakterier i kludene.
- Rengøringspersonalet kan forfugte kludene, så det er nemmere og hurtigere at gøre rent. Forfugtede klude, der ikke benyttes inden for 8 timer, skal returneres til vaskeriet, da der ellers er risiko for opformering af mikroorganismer.
- Rengøringen starter i det mest rene rum derefter det næst reneste osv. Køkkenet rengøres således først og toilettet til slut.