Spring til indhold

Køkkenhygiejne og levnedsmidler

Om køkkenhygiejne og levnedsmidler

Kvinde der laver mad i køkken

Køkkenet anses som fødevarevirksomhed

Køkkener i leve – bomiljøer/botilbud og daginstitutioner opfattes ikke som private hjem, men som "fødevarevirksomheder".
Derfor er køkkener, hvor der i større eller mindre omfang laves mad til brugere/beboere, omfattet af fødevarelovgivningen og skal leve op til gældende regler. 

Se mere i vejledning fra Fødevarestyrelsen om privatsfære og fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen her. - Her kan du også finde information vedrørende start og drift af fødevarevirksomhed.


Det er Odense Kommune (lederen af institutionen/tilbuddet), der er ansvarlig for, at indretning og drift af køkkenet lever op til gældende lovgivning.

 

Håndhygiejne

Information

På Fødevarestyrelsens hjemmeside finder du genveje til lovgivning på hygiejneområdet. Du kan blandt andet læse om:

På siden finder du også links til information og lovstof på andre hygiejneområder. Gå til Fødevarestyrelsens hjemmeside her.

 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, kan du kontakte Fødevarestyrelsens Kundecenter

Tlf.: 72 27 69 00

 

Du kan også finde mere information og vejledning på Fødevarestyrelsens hjemmeside her.
- Vær opmærksom på, at du selv skal bruge søgefunktionen inde på denne side.

Gå tilbage:

Odense Kommune
  • Flakhaven 2
  • 5000 Odense C
  • CVR-nummer: 35209115
  • Telefon: 66 13 13 72
Link til forside