Køkkenhygiejne og levnedsmidler
Om køkkenhygiejne og levnedsmidler
Køkkenet anses som fødevarevirksomhed
Køkkener i leve – bomiljøer/botilbud og daginstitutioner opfattes ikke som private hjem, men som "fødevarevirksomheder".
Derfor er køkkener, hvor der i større eller mindre omfang laves mad til brugere/beboere, omfattet af fødevarelovgivningen og skal leve op til gældende regler.
Se mere i vejledning fra Fødevarestyrelsen om privatsfære og fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen her. - Her kan du også finde information vedrørende start og drift af fødevarevirksomhed.
Det er Odense Kommune (lederen af institutionen/tilbuddet), der er ansvarlig for, at indretning og drift af køkkenet lever op til gældende lovgivning.
Håndhygiejne
- Alle, der arbejder med fødevarer, skal overholde gældende principper for håndhygiejne. Læs mere om de gældende principper for håndhygiejne her.
Information
På Fødevarestyrelsens hjemmeside finder du genveje til lovgivning på hygiejneområdet. Du kan blandt andet læse om:
- Læs vejledning om regler for god køkkenhygiejne her
- Læs vejledning om indretning m.v. af køkkener i leve- bomiljøer her
På siden finder du også links til information og lovstof på andre hygiejneområder. Gå til Fødevarestyrelsens hjemmeside her.
Spørgsmål?
Har du spørgsmål, kan du kontakte Fødevarestyrelsens Kundecenter
Tlf.: 72 27 69 00
Du kan også finde mere information og vejledning på Fødevarestyrelsens hjemmeside her.
- Vær opmærksom på, at du selv skal bruge søgefunktionen inde på denne side.