Spring til indhold

Typer af plejefamilier

Her kan du læse om de forskellige typer plejefamilier i Odense kommune.

Har du og din partner overvejet at blive plejefamilie, så vi samlet noget information til jer her. 
 

Plejefamilie

En plejefamilie er godkendt til at have plejebørn. Ud fra godkendelsen vil det fremgå om du og din familie kan være fuldtidsplejefamilie, støtteophold eller begge dele. Det vil også blive uddybet, hvilken aldersgruppe I er godkendt til, og hvor mange børn I kan have. Til sidst vil det blive defineret hvilken belastningsgrad I er i stand til at håndtere som plejefamilie. 
 
 

Plejefamilie til støtteophold (støttefamilie) 

 
Ønsker du og din familie at være støttefamilie, skal I igennem den samme godkendelsesprocedure, som hvis I ville være fuldtidsplejefamilie. Det vil være forskelligt, hvor meget støtte et barn har brug for. Det typiske er ca. hver anden weekend og eventuelt 1-2 ugers ferie om året. 
 
Når et barn er i støtteophold, er det barnets forældre, som har forsørgerpligten over barnet. Derfor får du og din familie udover vederlag også et omkostningsbeløb pr. døgn, som dækker kost, logi og andre fornødenheder. Hvis du og din familie ønsker at medbringe barnet til aktiviteter, som fx en tur i Legoland, skal det aftales med barnets forældre eller betales af dig og din familie.
 
 

Netværksplejefamilie

Når man har et plejebarn i netværkspleje, betyder det typisk, at man er i slægt med det anbragte barn. 
Som netværkspleje er man ikke aflønnet som en generel plejefamilie, men man får dækket omkostninger til kost og logi ud fra en fast sats. Denne godkendelse gives af kommunen, hvor forældremyndighedsindehaverne bor.