Spring til indhold

Rehabilitering og Flådestyring

Rehabilitering og Flådestyring pr. 1. september 2024

Recovery-orienteret rehabilitering

Vi yder recovery-orienteret rehabilitering jf. Servicelovens §82, §103, §104 og målet er samlet set, at flere mennesker med psykiske- og/eller sociale vanskeligheder oplever bedre trivsel, sundhed og mestring i livet. Med tilbuddet håber vi, at flere bliver aktive deltagere i lokalsamfundets almene fællesskaber, at den enkelte oplever større tilfredshed med indsatsen i eget rehabiliteringsforløb, samt at det enkelte menneske oplever mindre behov for støtte, og flere kommer i uddannelse og beskæftigelse. Rehabiliteringsforløbenes varighed og indsatser er forskellige, men støtten ydes kun så længe det findes nødvendigt og tilstrækkeligt.


Vi samarbejder struktureret og systematisk i rehabiliteringsforløb, hvor borgeren er inddraget i hele processen og borgeren sætter egne delmål for de visiterede indsatser. Forløbene er faseopdelt i tre faser: opstartsfasen, arbejdsfasen og afslutningsfasen. Rehabiliteringsforløbene har aftagende intensitet, idet ansvar og opgaver overdrages mere og mere til borgeren, dennes netværk og civilsamfundet.

§104 Samvær og Aktivitet

Til mennesker med betydelig psykisk nedsat funktionsevne eller særlige sociale problemer, til opretholdelse eller forbedring af personlige færdigheder eller livsvilkår.

Beliggenhed
- Kochsgade 29, hele matriklen benyttes til samvær og aktiviteter
- Kochsgade 27, 1. sal, sund frokost kan købes i kantinen
- Nogle aktiviteter foregår på andre adresser i Odense Kommune

Samvær og aktivitet:
- Samværstilbud, mandag til torsdag kl. 09.00 – 12.00 og kl. 16.30 – 19.30
- Samværstilbud, fredag kl. 10.00 – 12.00 og kl. 12.30 – 14.30
- Sund frokost, mandag til fredag kl. 12.00 – 13.00 (Kochsgade 27)
- Holdaktiviteter, mandag til torsdag kl. 09.00 – 12.00 og kl. 13.00 – 15.00
- Holdaktiviteter, fredag kl. 10.00 – 12.00 og kl. 12.30 – 14.30

Beskrivelse af samværs- og aktivitetstilbuddet:
Vores samværstilbud ligger centralt i Odense midtby, i Kochsgade 29, - kun 10 minutters gang fra banegården. Du skal have en bevilling §104 for at benytte tilbuddet. Du har indflydelse på dit eget rehabiliteringsforløb og aftaler med myndighed og din koordinator, hvornår og hvor meget du kan at benytte tilbuddet. Der er mulighed for at træne dine sociale kompetencer og danne netværk (voksne fra 18 år). Man kan blandt andet få en snak med ligesindede eller deltage i ad hoc aktiviteter (brætspil, dart, bordtennis, mfl.) og indgå i fællesskaber. I løbet af året vil der være mulighed for at deltage i forskellige arrangementer.

Vores aktivitetstilbud indeholder forskellige holdaktiviteter i løbet af ugen (der er to aktiviteter formiddage og to aktiviteter eftermiddage). Aktiviteterne har en varighed af ca. en til tre timer ad gangen. Aktiviteterne varierer i løbet af året og udskiftes ca. hver fjerde måned. Alle aktiviteter understøttes af socialfaglige personaler og sommetider (afhængig af aktiviteten) inviteres ”gæstelærer/specialister ind som undervisere/instruktører”. Aktiviteterne kan udbydes i samarbejde med foreninger, frivillige og private aktører i Odense. Du skal være tilmeldt den enkelte aktivitet, da der er begrænsning i forhold til deltagerantallet på holdene.

Målet med samværs- og aktivitetstilbuddet er, at du får styrket dine sociale kompetencer, så du bliver så selvstændig, uafhængig og deltagende i civilsamfundet som muligt. Den socialfaglige indsats understøtter din deltagelse i sociale fællesskaber, og træner dine sociale færdigheder, så længe det findes nødvendigt og tilstrækkeligt i forhold til dit formål med rehabiliteringsforløbet.


§103 Beskæftigelse (særlig tilrettelagt/beskyttet)

Til mennesker under folkepensionsalderen med betydelig nedsat funktionsevne eller særlige sociale problemer, som ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet, og som ikke kan benytte tilbud efter anden lovgivning.

Beliggenhed:
- Kochsgade 27, 1. sal, køkkenarbejde/madlavning til kantine (Køkken)
- Kildemosevej 8-10, værksted til reparation af biler og cykler (Flådestyring)
- Niels Bohrs Alle 150, flaske- og papsortering samt returvarer (Bilka)
- Job med løntilskud i det private erhvervsliv på forskellige adresser i Odense Kommune

Beskæftigelse hvornår:
- Køkken, mandag til torsdag kl. 08.00 – 15.00 (fredag 08.00 – 14.00)
- Flådestyring, mandag til fredag kl. 08.00 – 15.30
- Bilka, mandag til fredag kl. 09.00 – 13.30
- Job med løntilskud (afhænger af samarbejdet)

Beskrivelse af beskæftigelsestilbuddet:
Vi har faste arbejdspladser og arbejdsopgaver som kan tilpasses individuelt i køkkenet, hos Flådestyring og i Bilka. Det er muligt at arbejde få timer eller flere dage i løbet af ugen, afhængigt af hvad du har behov for. Derudover tilbyder vi støtte til, at du kan beskæftiges i det private erhvervsliv, hvis du ønsker beskæftigelse indenfor andre brancher. Vi tilbyder i alle henseender socialfaglig støtte som tilrettelægges individuelt og i samarbejde med dig, for at du kan varetage arbejdet.

Det er en forudsætning, at du har en bevilling §103 for at benytte tilbuddet. Du har indflydelse på dit eget rehabiliteringsforløb, og aftaler med myndighed og din koordinator hvor meget du kan arbejde. I beskæftigelsestilbuddet har du blandt andet mulighed for at træne dine sociale kompetencer og danne relationer til andre mennesker, som er på arbejdsmarkedet. Det er muligt at få et meningsfuldt arbejde, som giver sammenhæng i hverdagslivet. Det betyder, at du bidrager med noget vigtig for andre i samfundet.

Målet med beskyttet beskæftigelse er at du får styrket dine sociale kompetencer, så du bliver så selvstændig, uafhængig og deltagende i civilsamfundet som muligt. Den socialfaglige indsats understøtter, at du kan være i beskæftigelse så længe, det findes nødvendigt og tilstrækkeligt i forhold til dit formål med rehabiliteringsforløbet.


Autismetilbud (§103/§104)

Til mennesker der har en lettere grad af autisme eller lignende udfordringer. De har betydelig nedsat funktionsevne eller særlige sociale problemer som gør, at de ikke kan opnå eller fastholde beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet. Tilbuddet medvirker til opretholdelse eller forbedring af personlige færdigheder eller livsvilkår.

Beliggenhed:
- Kochsgade 31, stueplan og 2. sal
- Nogle aktiviteter eller beskyttet beskæftigelse kan foregå på andre adresser i Odense Kommune

Hvornår:
- Samværstilbud, mandag til torsdag kl. 09.00 – 15.00
- Samværstilbud, fredag kl. 10.00 – 14.30
- Montagen, mandag til torsdag kl. 09.00 – 12.00
- Montagen, fredag kl. 10.00 – 12.00

Beskrivelse af autismetilbuddet:
Borgernes sociale og personlige færdigheder udvikles, samtidig med at ressourcer og udfordringer afdækkes med henblik på, at den enkelte udvikler sig til at have behov for mindre støtte. Vi tilbyder trygge rammer, med plads til forskellighed, men hvor vi opfordrer til deltagelse i sociale fællesskaber og sammenhænge. Vi har beskyttet beskæftigelse og samvær samt aktiviteter som kan tilpasses den enkelte. Vi arbejder både kompenserende og udviklende og understøtter, at den enkelte oplever et meningsfuldt rehabiliteringsforløb. Rehabiliteringsforløbet udvikler nogle til at deltage på arbejdsmarkedet f.eks. i form af job, funktioner og roller i frivillig regi eller i andre sammenhænge i civilsamfundet.

Rehabiliteringsforløbet skal føre til større grad af selvstændighed og personlig udvikling. Borgerens ressourcer, interesser og arbejdsevne afdækkes og vi tilpasser rammerne individuelt, for at de kan deltage i aktiviteter eller varetage specifikke arbejdsopgaver. Vi skaber et miljø med forudsigelige rammer og relationer, der giver tryghed og ro til gavn for den enkelte. Vi støtter den enkelte med den nødvendige og tilstrækkelige socialfaglige indsats i forhold til formålet med rehabiliteringsforløbet.


§82a Gruppebaseret tilbud

Til mennesker med nedsat psykisk funktionsevne eller sociale problemer, støtte/omsorg og træning til hjælp og udvikling af færdigheder samt styrkelse af sociale relationer.

Beliggenhed:
- Kochsgade 31, 1-2. sal (fleksible gruppeforløb)
- Nogle gruppetilbud foregår i natur og bymiljø i Odense Kommune

Gruppetilbud hvornår:
- Naturen som fristed, tirsdag kl. 12.30 – 15.00
- Lær din angst at kende, onsdag: kl. 13.00 – 15.00

Beskrivelse af gruppetilbud:
Vores fleksible gruppetilbud ligger centralt i Odense midtby i Kochsgade 31, - 10 minutters gang fra banegården. Du skal have en bevilling til §82 a for at deltage i gruppeforløb. Du har indflydelse på dit eget rehabiliteringsforløb og aftaler med myndighed og din koordinator hvilke gruppeforløb du deltager i.

Der er forskellige gruppeforløb og der er frit optag ugentligt så længe holdene ikke er fyldte. Du skal være tilmeldt holdene, da der kan være begrænsning på deltagerantallet. Der er plads til ca. 6 - 12 deltagere på hvert hold, som har en varighed på to til tre timer ad gangen. Gruppeforløbne udskiftes over tid, afhængigt af borgernes interesser og behov for at træne forskellige færdigheder.

Målet med gruppetilbuddet er, at du styrker forskellige færdigheder og træner dine sociale kompetencer. Du får mulighed for at være i dialog og danne relationer med andre, så du bliver så selvstændig, uafhængig og deltagende i civilsamfundet som muligt. Den socialfaglige indsats understøtter din deltagelse i sociale fællesskaber, og træner dine sociale færdigheder, så længe det findes nødvendigt og tilstrækkeligt i forhold til dit formål med rehabiliteringsforløbet.


§82b Tidsbegrænset individuelt tilbud

Til mennesker med nedsat psykisk funktionsevne eller sociale problemer, støtte/omsorg og træning til hjælp og udvikling af færdigheder samt styrkelse af sociale relationer (Kan gives i op til 6 måneder).

Beliggenhed:
- Kochsgade 31, 1-2. sal
- Samarbejdet kan også foregå i borgerens hjem eller andre steder i Odense

Tidsbegrænset individuelt tilbud hvornår:
Mandag til torsdag kl. 09.00 – 19.30
Fredag kl. 10.00 – 14.30

Beskrivelse af tidsbegrænset individuelt tilbud:
Vores fleksible tilbud ligger centralt i Odense midtby i Kochsgade 31, - 10 minutters gang fra banegården. Du skal have en bevilling til §82 b for at modtage støtten. Du har indflydelse på dit eget rehabiliteringsforløb, og aftaler med myndighed og din koordinator hvilke støttebehov, du ønsker at komme i mål med inden for en periode op til et halvt år. Vi kan tilbyde dig samtaler, hvor vi tager udgangspunkt i dine støttebehov, og støtter dig i at nå dine mål i dit rehabiliteringsforløb. Vi kan blandt andet støtte og vejlede dig i nogle af hverdagens udfordringer, i sociale forhold, finde vej i systemet, få indhold og struktur i hverdagen m.m.

Målet med det tidsbegrænsede individuelle tilbud er at du styrker dine færdigheder, træner dine sociale kompetencer og kommer i mål med dine støttebehov i dit rehabiliteringsforløb. Tilbuddet understøtter, at du bliver så uafhængig, selvstændig og deltagende i civilsamfundet som muligt.