Living Lab: Borgernes Hus
Under Smart City Odense har vi defineret en række Living Labs. Her kan du læse mere om Living Lab: Borgernes Hus.
I Borgernes Hus er der blevet installeret forskellige typer sensorer, som kan måle eksempelvis bevægelse og indeklima i huset. Vores vision for Living Lab: Borgernes Hus er, at vi med sensorerne kan blive klogere på og synliggøre betydningen af et menneskes tilstedeværelse i et fysisk rum.
Igennem denne viden vil vi blive bedre til at bruge vores bygninger optimalt.
Hvad er et Living Lab i Odense?
Målet med vores Living Labs er sammen med borgerne, virksomheder og uddannelsesinstitutioner at skabe nye løsninger, som gør Odense til en smartere by at være i.
Living Labs er fysisk afgrænsede områder i Odense, hvor vi sammen med lokale aktører afprøver konkrete prototyper og udvikler løsninger, som alle er baseret på Smart City-tilgangen. Det er brugerne og beboerne, der kender deres hverdag, bygninger og bydel allerbedst. Derfor skal løsningerne tage udgangspunkt i og designes sammen med dem. Vores opgave i Smart City Odense er at være bindeled og understøtte processen.
Det er vigtigt for os, at byens Living Labs arbejder sammen med de tiltag, der allerede er i gang i områderne. På den måde sikrer vi sammenhæng og de bedst mulige løsninger. Smart City er en tilgang, der bidrager til løsningen af kerneopgaven og hvor vi:
- arbejder i netværk og sørger for at forbinde forskellige aktører
- arbejder visuelt
- måler på det, vi laver
- arbejder transparent og åbent