Odense Musikudvalg - 23-09-2024
Referat af ordinært møde, Odense Musikudvalg. Kultursekretariatet, 23-09-2024 kl. 16:00 - 18:30
Referat til Odense Musikudvalg
Kultursekretariatet, Odense Slot, 23/09/24 kl. 16:00 - 19:00
Mødedeltagere:
Fra Odense Musikudvalg: Stina Tølbøll Bekker, Eva Marie Rasmussen, Trine Lyngvig og Liv Vester Larsen.
Fra sekretariatet: Christian Damgård Kristoffersen (ref.) og Kristian Bang Hansen
Afbud: Mikkel A. Kongstad og Betina Følleslev
1. Godkendelse af dagsorden
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen
2. Indbyrdes orientering om musiklivets tilstand
Orientering og drøftelse af øvelokalesituation
3. Økonomi
Til anvendelse i 2025 resterer 897.048 kr.
Odense Musikudvalg har i alt modtaget 14 ansøgninger om tilskud til musikarrangementer i 2025 for et samlet beløb på 712.050 kr.
Hvis Odense Musikudvalg godkender indstillingerne, resterer der 456.828 kr. i musikpuljen for 2025
4. Behandling af ansøgninger til 2025
Konklusion fra mødet
Odense Musikudvalgs beslutninger medfører, at der resterer ca. 419.108 til anvendelse i 2025.
4.1. Odense alternative jazzforening: Odense Jazz Festival (2025) (20.15.00-Ø40-30-24)
Odense alternative jazzforening søger 60.000 kr. i tilskud til en musikfestival, der indeholder minimum 18 koncerter i en bred vifte af genrer. Ansøger forventer i alt 1.600 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Musikhuset Dexter, Kulturmaskinen (Frølageret), Odense Jazz Orchestra, Café Sølle, Visit, Albert Contemporary & Radio Jazz. på Odense C i perioden 28/07 - 03/08 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 88 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 30.000 kr. i kontant tilskud.
Det vurderes positivt, at ansøger har arbejdet med at skærpe sin markedsføring. Dog bemærkes det, at der i budgettet kun er afsat penge til digital markedsføring, selvom der både er beskrevet digital og fysisk markedsføring i ansøgningen.
Ansøgers samarbejde med caféer, barer mm. vægtes også positivt ift. at komme så bredt ud med musikken som muligt.
Imidlertid afspejler selve ansøgningen kun ansøgers intentioner for festivalen og ikke noget om, hvad man helt konkret vil gøre. Således kan Musikudvalget f.eks. ikke læse om, hvordan ansøger vil arbejde med masterclasses og workshops (setup, indhold, deltagere, oplægsholdere, hvem samarbejdes der med mv.).
Det vurderes desuden, at ansøgers arrangement er sårbart ift. finansiering, da en stor del af finansieringen beror på offentlige midler. Ansøger opfordres til at øge ambitionerne og indsatsen for at skaffe medfinansiering fra flere kilder, så de enkelte bidragsyderes har knap så afgørende betydning.
Det bemærkes i øvrigt, at ansøgers eftersendte liste med navne til festivalen ikke indeholder endeligt bekræftede navne. Dette er ok ift. at give Musikudvalget en pejling af programmet retning, men nogle bekræftede navne vil give Musikudvalget bedre mulighed for at vurdere, hvad der faktisk kommer til at være på festivalen. Det forventes, at ansøgers endelige program så vidt muligt afspejler dem fremsendte liste. Det forventes desuden, at det endelige program afspejler kønsdiversitet.
Samlet set vurderes det, at ansøgers arrangement ikke fremstår med en skarp profil, hvilket det forventes, at ansøger arbejder med fremadrettet. Ansøger kan med fordel vedhæfte eller linke til understøttende materiale såsom billeder og video mhp. dette.
Tilskuddet er øremærket til musikerhonorarer.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen.
Musikudvalget ser positivt på, at ansøger nu har afholdt 5 gode festivaler og har opbygget et stort publikum, og fortsat udvikler festivalen med nye samarbejder og scener.
Det vurderes særligt positivt, at ansøger sætter en stor dyd i at støtte musikken og at alle optrædende får betaling.
4.2. Jazzens Venner Fyn: Folkelig jazz med kvalitet og nærvær (20.03.14-Ø40-2-24)
Jazzens Venner Fyn ansøger om 38 klip i honorarstøtte, svarende til 47.500 kr. Ansøger ønsker at afholde minimum 16 koncerter i genren jazz og forventer i alt 2.500 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Jazz Jylland/Fyn, All That Jazz, Lumby Mølle, Seniorhus Odense, Hans Tausens kirke, Dexter, Swing the Shoes samt Swing Central (nyt) på Seniorhus Odense (hovedspillested), Dexter, Lumby Mølle og Hans Tausens kirke i perioden 12/01 - 28/12 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 86 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 32 klip á 1250 kr. Bevillingen svarer til 40.000 kr. og skal anvendes jf. reglerne i statens honorarstøtteordning.
Beløbet er betinget af, at ansøger modtager tilskud fra statens honorarstøtteordning svarende til minimum samme beløb. Beløbet reguleres, hvis honorarstøtten fra staten er mindre end den kommunale bevilling.
Det vurderes fortsat, at ansøger arbejder med en klar identitet og et stort trofast publikum. Musikudvalget anerkender og bifalder ansøgers arbejde med at skabe et musiktilbud for en tydelig målgruppe.
Musikudvalget har imidlertid svært ved at se, at ansøger har arbejdet med de opfordringer, som Musikudvalget gav ved sidste ansøgning. Der er således fortsat potentiale for at samarbejde på tværs af generationer og lave arrangementer, der involverer byens musikalske vækstlag. F.eks. på venues såsom Dexter hvor vækstlaget i forvejen holder til eller optræder. Dette mhp. at skabe bånd på tværs af generationer. Musikudvalget ser frem til at se ansøger arbejde med nogle prøvehandlinger ift. dette i fremtiden.
Det bemærkes i forlængelse heraf, at koncerterne med ganske få undtagelser kun foregår på Seniorhuset. Musikudvalget noterer, at det er godt med en stærk base, men det vurderes også, at forskellige lokationer har forskellige styrker og potentialer. F.eks. ift. at tiltrække forskellige publikumssegmenter, herunder f.eks. vækstlaget og det yngre publikum. Ansøger opfordres derfor til at overveje dette og prøve nogle flere forskellige lokationer af - særligt mhp. at involvere vækstlaget.
Det bemærkes desuden, at ansøger ikke redegør for, hvad samarbejdet med de nævnte samarbejdspartnere består i.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen.
4.3. Røde Himmel: Røde Himmel (2025) (20.03.14-Ø40-5-24)
Røde Himmel ansøger om 55 klip i honorarstøtte, svarende til 68.750 kr. Ansøger ønsker at afholde minimum 10 koncerter i genren pop/rock/elektronisk/alternativ og forventer i alt 899 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Kulturmaskinen, Frølageret, Odense Kommune, Statens Kunstfond, Cafe Kosmos, på Kulturmaskinen - Farvergården 7, 5000 Odense C i perioden 01/01 - 31/12 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 63 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 50 klip á 1250 kr. Bevillingen svarer til 62.500 kr. og skal anvendes jf. reglerne i statens honorarstøtteordning.
Beløbet er betinget af, at ansøger modtager tilskud fra statens honorarstøtteordning svarende til minimum samme beløb. Beløbet reguleres, hvis honorarstøtten fra staten er mindre end den kommunale bevilling.
Odense Musikudvalg anerkender endnu engang kvaliteten i den musik, som ansøger præsenterer. Det anerkendes også fortsat, at Røde Himmel er i stand til at skabe en scene, der også er attraktiv for spændende artister udefra.
Musikudvalget savner dog også fortsat, at ansøger beskriver, hvordan man skaber koblinger er mellem de lokale og ikke-lokale bands. Dertil kommer, at ansøger opfordres til at notere i sine ansøgninger, hvilke bands der er lokale og ikke-lokale.
I forlængelse heraf savnes det også, at ansøger i højere grad konkret beskriver, hvordan man vil opnå sine ambitioner - f.eks. det at skabe et community, undergrundsmiljø og blive et sted, som vækstlaget bruger og tager til sig.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen.
Sætningen fra indstillingen "dertil kommer, at ansøger opfordres til at notere i sine ansøgninger, hvilke bands der er lokale og ikke-lokale" tages ud.
4.4. Resonator live: Resonator 2025 (20.15.00-Ø40-21-24)
Resonator live søger 60.000 kr. i tilskud til en musikfestival, der indeholder minimum 30 koncerter i genren folk/world. Ansøger forventer i alt 2.200 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Musikhuset Posten og Dexter, Kulturmaskinen, Musikbiblioteket, Second to the left, Tempi, Momentum Musik, Studenterhus Odense, på C/O Posten, Østre Stationsvej 35 i perioden 05/11 - 09/11 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 92 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 45.000 kr. i kontant tilskud.
Musikudvalget vurderer, at ansøger præsenterer nogle gode overvejelser ift. den videre udvikling af festivalen. Navnlig ambitionerne om at involvere flere frivillige kræfter til at hjælpe med at løfte festivalen samt involveringen af det lokale foreningsliv vægtes positivt. Disse ambitioner har desuden nogle interessante perspektiver ift. publikumsudvikling.
Dertil kommer, at ansøger igen præsenterer et spændende program, der bidrager med noget helt unikt til Odenses musikliv.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen.
4.5. Cherry Music: "Ekstrem Musik fra Japan" Cherry Music Festival Odense 2025 (20.15.00-Ø40-29-24)
Cherry Music søger 37.800 kr. i tilskud til en musikfestival, der indeholder minimum 6 koncerter i genren world/elektronisk/alternativ. Ansøger forventer i alt 350 publikummer. Arrangementet afholdes i samarbejde med Af vigtige samarbejdspartnere kan vi bl.a. nævne: Odense Musikbibliotek. Embassy of Japan in Denmark. Toyota Foundation. ROSA - Dansk rock samråd. Waku Waku. Ai Odense på Odense Musikbibliotek den 24/04-2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 64 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 20.000 kr. i kontant tilskud.
Musikudvalget anerkender og bifalder fortsat, at ansøger fortsætter med at præsentere en alternativ musikscene i Odense endog med stor succes. Det vurderes positivt, at kredsen af samarbejdspartnere omkring ansøgers arrangement er blevet mere tydelig. Musikudvalget håber, at det kan videreudvikles med flere interessegrupper. Samtidig er det positivt, at ansøgningen tydeligere beskriver, hvad formatet består i ift. tidligere.
Dertil vurderes det positivt, at ansøger har fået et godt og stabilt samarbejde med Musikbiblioteket - også når arrangement involverer andre kunstformer som f.eks. manga.
Musikudvalget kan desuden konstatere at publikumsambitionen for 2025 er højere end hidtil, hvilket er positivt, men savner dog, at ansøgninger beskriver, hvordan man konkret vil øge publikumsantallet. Musikudvalget savner generelt at læse noget om ansøgers refleksioner og konkrete arbejde ift. publikumsudvikling.
Ansøger opfordres desuden fortsat til at søge transportstøtte andetsteds, da dette er en væsentlig udgift i budgettet.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen, men med en bevilling på 25.000 kr. i kontant tilskud.
Musikudvalget understreger, at det er udvidelsen af samarbejdspartnerne og rækkevidden gennem fx andre kunstarter og interessegrupper, der kan gøre festivalen levedygtig og forankret på længere sigt. Som en del af udviklingen opfordres ansøger til at indgå et endnu tættere samarbejde med Musikbiblioteket.
4.6. figur s/i: Klassisk på Kajen - flydende koncerter i Odense Havn (2025) (20.15.00-Ø40-27-24)
figur s/i søger 120.000 kr. i tilskud til en musikfestival, der indeholder minimum 6 koncerter i genren klassisk. Ansøger forventer i alt 1.500 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Odense Symfoniorkester, Goboat Aps, A. Enggaard, Delaeny's Bar & Bottleshop på Havnebassinet ud for Østre Kaj + havnebassinet ud for Havnebadet i perioden 09/08 - 30/08 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 85 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 80.000 kr. i kontant tilskud.
Musikudvalget vurderer, at ansøger er lykkedes med at komme bredt ud med koncertrækken i 2024, hvilket er positivt og anerkendes. Det er Musikudvalgets indtryk, at ansøger har haft en god start i Odense, og glæder sig over, at ansøger vil fortsætte sin koncertaktivitet i byen.
Musikudvalget bifalder desuden ansøgers greb ift. talentudvikling, og glæder sig til at se det fortsætte. Det er dog uklart, hvor mange af koncerterne der vil indeholde indslag med unge talenter. Budgettet efterlader indtryk af, at det kun er en enkelt koncert. Musikudvalget håber imidlertid, at det vil være flere koncerter.
Derudover er der tale om en velvalgt lokation, der samler forskellige typer af mennesker samtidig med, at programmet appellerer til forskellige typer af publikummer, selvom konceptet er det samme på tværs af de enkelte koncerter.
Bevillingens størrelse reflekterer for det første, at 2024-bevillingen størrelse blev givet mhp. projektets opstart og for det andet, at Musikpuljens størrelse gør, at ansøger opfordres til at søge større bevillinger hos andre fonde og puljer, som råder over flere midler end Musikpuljen.
Ansøger opfordres i øvrigt til, at gøre fremtidige ansøgninger lidt kortere og holde det på et mere konkret niveau. Især når der vedhæftes en fuldt udfoldet projektbeskrivelse som bilag, der kan henvises til.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen.
Tilskuddet øremærkes musikernes honorarer.
4.7. Odense Internationale Orgelfestival: Odense Internationale Orgelfestival 2025 (20.15.00-Ø40-26-24)
Odense Internationale Orgelfestival søger 60.000 kr. i tilskud til en musikfestival, der indeholder minimum 14 koncerter i en bred vifte af genrer. Ansøger forventer i alt 3.500 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Odense Symfoniorkester, Odense Domkirke, Vor Frue Kirke, Ansgars Kirke, Thomas Kingos Kirke, Fredens Kirke, Odense Universitetshospital, IKEA, Café Biografen, Syddansk Musikkonservatorium, Det Jyske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, komponist Tore Bjørn Larsen. Flere samarbejdspartnere vil følge i det videre arbejde med festivalen. på Odense Koncerthus, Odense Domkirke, Vor Frue Kirke, Ansgars Kirke, Thomas Kingos Kirke, Fredens Kirke, Odense Universitetshospital, Mulernes Legatskole, et stadion i Odense, Café Biografen, fynske kirker og IKEA. i perioden 17/09 - 25/09 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 87 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 40.000 kr. i kontant tilskud.
Musikudvalget anerkender og bifalder ansøgers indsats for at tænke i forskellige formater og ramme mange forskellige publikumsgrupper med det præsenterede program. Derudover er programmet både flot, ambitiøst, og det bringer orgelmusikken ud til mange forskellige venues.
Derudover vægtes det positivt, at kirkerne ift. tidligere nu bringer en egenfinansiering ind i projektet jf. budgettet.
Ansøger opfordres dog til, at korte fremtidige ansøgninger ned. Især når der vedhæftes en fuldt udfoldet projektbeskrivelse som bilag, der kan henvises til.
Ansøger opfordres dog til fremadrettet af søge et større beløb hos Statens Kunstfond end hos Musikpuljen, idet Kunstfonden råder over flere midler end Musikpuljen.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen, men med en bevilling på 50.000 kr. i kontant tilskud.
Det vurderes positivt, at festivalen breder musikken ud til mange nye målgrupper på nye innovative måder.
4.8. Odense Barokfestival v/ Maria Rosenkilde Qvist: Odense Barokfestival 2025 (20.15.00-Ø40-24-24)
Odense Barokfestival v/ Maria Rosenkilde Qvist søger 50.000 kr. i tilskud til en musikfestival, der indeholder minimum 12 koncerter i genren klassisk. Ansøger forventer i alt 600 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Soroptimist International Odense, Odense Musikskole, Dina Veiling, Syddansk Musikkonservatorium. på Odense Barokfestival afholdes hvert år i andre kirker end de tidligere år. Vi inddrager også andre lokationer. I 2025 afholdes bl.a. en koncert i Dina Veilings højloftede lokale i Vintapperstræde. Der holdes også koncerter i Klosterkirken, Vor Frue Kirke, Ringe Kirke, Kerteminde Kirke m.fl. i perioden 12/04 - 07/12 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 93 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 30.000 kr. i kontant tilskud.
Det vurderes positivt, at ansøger bruger alternative venues under festivalen samt venues, der passer tematisk til de enkelte koncerter.
Dertil kommer, at det vægtes positivt, at ansøger bruger Bachs jubilæum som tema for Bach. Samtidig er det interessant at programmet indeholder mange forskellige "takes" på Bach.
Musikudvalget anerkender desuden, at ansøger gør sig nogle refleksioner omkring talentudvikling, men savner også at det er mere udfoldet konkret, hvordan man vil gribe det an.
Ansøger opfodres til at søge vejledning hos Kulturkontakten ift. at opdele fremadrettede ansøgninger i Barokfestivalen for sig og de øvrige koncerter for sig - eller søge det hele som en koncertrække. Det er uklart, hvilken ordning ansøgningen sigter efter.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen.
Det bemærkes, at budgettet har én stor budgetpost til musikerhonorarer, som med fordel kunne udspecificeres på orkestre, arrangementer eller lignende, så det er nemmere at vurdere, hvad beløbet går til.
Dette tilskud øremærkes alene til festivalen i september.
4.9. Det Fynske Sangselskab: Det Fynske Sangselskabs koncertsæson 2025 (20.03.01-Ø40-2-24)
Det Fynske Sangselskab søger 20.000 kr. i tilskud til koncertrække. Ansøger planlægger at afholde 6 koncerter i genren klassisk og forventer i alt 300 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium, Odense Kammermusikforening på Valgmenighedskirken i Odense, samt Vollsmose Kirke i perioden 26/01 - 16/11 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 70 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 10.000 kr. i kontant tilskud.
Det vurderes, at ansøger præsenterer et koncertprogram med spændende internationale navne på et højt niveau. Derudover bifalder Musikudvalget, at ansøger tænker i at komme ud til nye målgrupper og steder med sine aktiviteter, f.eks. Vollsmose.
Musikudvalget bifalder også, at ansøger præsenterer en koncert tilegnet kvindelige komponister, og at ansøger har et øget fokus på at skabe samarbejde med nye og relevante partnere som f.eks. Kammermusikforeningen og Multikulturel Kvindeforening.
Musikudvalget savner imidlertid en mere ambitiøs markedsføringsplan og et fokus på flere relevante målgrupper såsom studerende og tilknytning af fynske sangere. Dertil kommer, at ansøger med fordel kan tænke i udvikling omkring f.eks. medlemskab mhp. at tiltrække flere nye medlemmer.
Musikudvalget påpeger også, at ansøger fremadrettet bør søge et større beløb hos Statens Kunstfond end hos Musikpuljen, da staten råder over flere midler end Musikpuljen.
Musikudvalget er desuden nysgerrige på og savner derfor at kunne læse om, hvordan ansøger konkret vil arbejde med at skabe forbindelser mellem de engagerede sangere/musikere og de lokale sangere.
Derudover er det ud fra budgettet stadig uklart, hvad samarbejdet bestå i med Valgmenighedskirken, da det fremstår som om, at foreningen betaler leje uden, at kirken yder et bidrag ifm. afholdelsen af koncerterne.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen, men med en bevilling på 12.000 kr. i kontant tilskud.
4.10. Kammermusik Odense: Kammermusik Odense – syv koncerter i 2025 (20.03.01-Ø40-3-24)
Kammermusik Odense søger 23.000 kr. i tilskud til koncertrække. Ansøger planlægger at afholde 7 koncerter i genren klassisk og forventer i alt 650 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Odense Valgmenighed, Sammenslutningen af Danske Musikforeninger, Svendborg Musikforening, Faaborg Musikforening, Helnæs Kultur- og Musikforening, Musik på Midtfyn, Det Fynske Sangselskab og MUSIKiKANTEN. på Odense Valgmenighed, Dronningensgade 1, 5000 Odense C i perioden 19/01 - 30/11 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 88 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 16.000 kr. i kontant tilskud.
Musikudvalget vurderer, at ansøger præsenterer nogle spændende bookinger af lokale talenter og bifalder ansøgers fokus på kvindelige komponister. Desuden vægtes det positivt, at ansøger har et bredt samarbejde omkring markedsføring, bookingomkostninger og KODA. Musikudvalget ser også positivt på, at ansøger har fokus på at tiltrække et yngre publikum, bl.a. gennem medlemskab og billetdifferentiering, og på nye samarbejder.
Musikudvalget finder et potentielt samarbejde med Magiske Dage interessant og opfordrer ansøger til at arbejde med at indtænke magiske virkemidler, musiske temaer e.l., der understøtter Magiske Dages formål ifm. en koncert herunder. F.eks. kunne kirken evt. også være behjælpelig med udsmykning til formålet. Musikudvalget tilbyder også gerne sparring omkring dette.
Dog er det særligt ud fra budgettet svært at vurdere, hvad ansøgers samarbejde med Valgmenighedskirken består i.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen, men med en bevilling på 20.000 kr. i kontant tilskud.
Musikudvalget vurderer, at foreningen er inde i en god udvikling.
Afsnit 2 i vurderingen ændres til: "Musikudvalget finder et potentielt samarbejde med Magiske Dage interessant og stiller sig gerne til rådighed for sparring."
Det præciseres, at Musikudvalget vurderer, at det afsatte beløb til leje af lokaler/rengøring bør dækkes af kirken, fordi koncerterne tilfører kirken en stor værdi.
Tilskuddet øremærkes musikerhonorarer.
4.11. Femi Festival: Femi Festival 2025 (20.15.00-Ø40-25-24)
Femi Festival søger 50.000 kr. i tilskud til en musikfestival, der indeholder minimum 7 koncerter i en bred vifte af genrer. Ansøger forventer i alt 500 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Momentum, Ungdomshuset, UngOdense, Spillestedet, Nordatlantisk Hus, International Family Odense, Folkekøkken, Den lille mark – Andelsgårde, Racismefri By Odense, The Clubhouse Network på Ungdomshuset - Nørregade 60 - 5000 Odense C i perioden 29/08 - 31/08 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 83 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 25.000 kr. i kontant tilskud.
Det vurderes, at ansøger fortsat præsenteret et relevant og vigtigt arrangement, der fortsat udvikler sig, bl.a. i kraft af at insistere på at italesætte mangfoldighed i stadig bredere forstand. Musikudvalget bifalder desuden, at ansøger arbejder med flere arrangementer i løbet af året, herunder ikke mindst på Kvindernes Internationale Kampdag.
Det vægtes også positivt, at ansøger har fået flere samarbejdspartnere og arbejder med flere scener i løbet af festivalen. Musikudvalget opfordrer ansøger til at overveje, om aktører, der arbejder med det musikalske vækstlag, såsom MGK og FLOW, kunne bringes i spil ift. samarbejdet med Momentum Musik. Derudover opfordres ansøger til at undersøge, om der findes andre lokale grupper, aktører, forestillinger mv., som allerede ligger inde med relevant indhold, der kan (gen)genopsætte under festivalen.
Musikudvalget vil imidlertid også bede ansøger reflektere over, tiden måske er moden til at udbrede fokus og også italesætte feminisme i form af mænds vilkår i samfundet. F.eks. ved at inkludere emner og temaer som omhandler stereotyper om mænd, mænd og følelser, mænds rettigheder i forbindelse med forældreskab og lignende. - vel at mærke som en del af de øvrige temaer! Det kunne være en modig og spændende retning.
Ansøger opfordres også til at overveje at holde et open call for lokale kunstnere ifm. programlægningen.
Det bemærkes desuden, at ansøgers budget stadig er for afhængigt af kommunal finansiering og dermed sårbart. Ansøger opfordres derfor fortsat til at øge finansiering fra andre kilder end Odense Kommune.
Endelig er Musikudvalget interesseret i at få sat ansigter på arrangørkredsen bag festivalen og vil derfor gerne invitere ansøger til et foretræde.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen, men med en bevilling på 30.000 kr. i kontant tilskud.
Det besluttes at fjerne afsnit 3 i indstillingen, og ændre afsnit 2 til: "Musikudvalget opfordrer ansøger til at overveje, om flere aktører, der arbejder med det musikalske vækstlag, kunne bringes i spil ift. samarbejdet med Momentum Musik."
4.12. MUSIKiKANTEN: MUSIKiKANTENs koncertrække på 12 koncerter/arrangementer i 2025 (20.03.01-Ø40-4-24)
MUSIKiKANTEN søger 60.000 kr. i tilskud til koncertrække. Ansøger planlægger at afholde 12 koncerter i en bred vifte af genrer og forventer i alt 600 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Odense Kammermusikforening, Ballhaus på MUSIKiKANTEN, Stenløse Bygade 14, 5260 Odense S. i perioden 01/01 - 31/12 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 84 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 30.000 kr. i kontant tilskud.
Musikudvalget bifalder ansøgers tre fokuspunkter, som også viser, at man kan opnå konkrete og flotte resultater med en målrettet indsats. Desuden vægtes det positivt, at ansøger har et stærkt fokus på tilgængeligheden for den lokale befolkning og at bringe musik af høj kvalitet “ud til folket”. Musikudvalget anerkender desuden, at ansøgers projekt på imponerende vis allerede lader til at være velfungerende efter en relativt kort levetid.
Ansøgers projekt synes at have et solidt fundament i klassisk, jazz og folkemusik. Musikudvalget bemærker imidlertid, at ansøger kunne overveje at udvide genrebredden ved at afholde koncerter med f.eks. singer-songwriters eller crossover-koncerter mellem artister og ensembler.
Musikudvalget anerkender ansøgers høje ambitioner ift. typen af koncerter, og at prisniveauet derfor er derefter. Det noteres og anerkendes også, at publikumsambitionen er stigende, og derfor bør dette i højere grad bidrage til at dække udgifterne.
Ligesom ved seneste bevilling reflekterer denne bevilling det niveau, som Odense Musikudvalg har vurderet det muligt at støtte dette arrangement med ud fra omfang, antal koncerter mv. Ansøger opfordres til at øge sin indsats ift. at søge fondsstøtte andetsteds. Alternativt at nedskalere antallet af koncerter.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen, men med en bevilling på 45.000 kr. i kontant tilskud.
Musikudvalget ønsker fortsat at bakke op om initiativet.
Musikudvalget bifalder ansøgers fokus på miljø/klima, socialt sigte og diversitet/repræsentation, bl.a. ved at engagere lokale fynske artister.
Det besluttes, at afsnit 2 fjernes fra indstillingen.
4.13. Folkemusiklauget Fynboerne: Folkemusik fra Fyn 2025 (20.03.01-Ø40-1-24)
Folkemusiklauget Fynboerne søger 15.000 kr. i tilskud til koncertrække. Ansøger planlægger at afholde 5 koncerter i genren folk og forventer i alt 250 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Fællesforeningen Inuit, Aftenskolen Skibhus 17:48, Kulturmaskinen på Kulturmaskinen, Odense i perioden 21/02 - 21/11 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 74 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 10.000 kr. i kontant tilskud.
Musikudvalget bifalder, at ansøger for det første skaber et rum til folkemusikken og for det andet har et fokus på at engagere lokale fynske musikere. For det tredje vægtes det også positivt, at ansøger har fokus på at bruge byrummet til sine koncerter.
Det bemærkes imidlertid, at ansøgers formålsbeskrivelse er mangelfuld. Ansøger opfordres til at gøre sig nogle mere grundige overvejelser om, hvad formålet med koncerterne er, og hvad de kan bidrage med til det odenseanske musikliv.
Ansøger opfordres desuden til at overveje, om der kunne være nogle oplagte greb mhp. at tiltrække et yngre segment til koncerterne. En mulighed kunne være at lave et familietræf. En anden mulighed kunne være at samarbejde med yngre aktørgrupper inden for folkemusikken. Kulturkontakten kan kontaktes mhp. vejledning om dette.
Andre mulige venues for ansøgers arrangementer kunne i øvrigt være Rosenbækhuset i kraft af, at de fysiske rammer passer godt til koncerttypen, samt 17:48 mhp. faste lokaler til laug-arrangementer.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen.
4.14. Jernalderlandsbyen Odins Odense: Skjaldefestival 2025 (20.15.00-Ø40-23-24)
Jernalderlandsbyen Odins Odense søger 40.000 kr. i tilskud til en musikfestival, der indeholder minimum 7 koncerter i genren folk/salmer/viser/alternativ. Ansøger forventer i alt 600 publikummer. Koncerterne afholdes i samarbejde med Nordic Folk Festival Livø. Maria Ojantakanen, danskbosat finne, formidler ved Vikingelandsbyen Albertslund, flerårig arrangør af Nordic Harp Meeting samt musiker/formidler i Harpiks Musikformidling. Søren Hammerlund musiker i blandt andre Virelai og Asynje. Emilie Blomgren, dansk bosiddende svensk sanger og musiker. Erik Ask-Upmark og Anna Rynefors, svenske riksspelmän. Tine K. Skau, musiker & komponist. Hanne Gasbjerg Hjulmand lærer og formidler. på Store Klaus 40 i perioden 19/07 - 20/07 2025. Ansøgerens medfinansiering udgør 91 % af det samlede budget.
Indstilling
Det indstilles, at Odense Musikudvalg bevilger 40.000 kr. i kontant tilskud.
Det vurderes fortsat, at ansøger præsenterer et spændende festivalformat med inspirerende historiske elementer, interessante gamle instrumenter og den gode fortælling i centrum. Det værdsættes også fortsat, at ansøger afholder festival i en af byens lokalområder og lægger vægt på at gøre festivalen til en familieoplevelse. Musikudvalget anerkender og bifalder desuden, at ansøger har gjort sig overvejelser om festivalens udvikling. Dette både ift. f.eks. festivalens tematikker, skærpelse af målgruppe og potentiale ift. entrepris.
Derudover har ansøger en god ambition og at søge andre fonde, hvilket også vægtes positivt.
Ansøger præsenterer desuden et interessant program, der også afspejler en balanceret kønsdiversitet.
Beslutning
Odense Musikudvalg godkendte indstillingen.
Musikudvalget bifalder, at ansøger vil tiltrække børnefamilier fra hele kommunen og opfordrer til at markedsføringen nytænkes for at lykkes med dette.
5. Videre mødeplan for 2024 og 2025
De næste foretræder er:
- 4. november: ODEOLOGY
- 2025:
- Frie grupper (foreninger) - dialogmøde og sparring om musiklivets vilkår og levedygtige samarbejder
- Second to the Left
- Kulturforeningen Grønkul
- Femi Festival
- Evt. seminar: MUSIKiKANTEN
Indstilling
Til orientering.
Beslutning
Orientering givet.
6. Gensidig orientering af musikudvalget
7. Eventuelt