Frit fiskeri i et udvalg af kommunens søer og visse vandløbsstrækninger
I en del af kommunens søer er der nu frit fiskeri, hvilket betyder, at du såfremt du har det statslige fisketegn kan fiske gratis. Er du under 18 år eller over 65 år, behøver du ikke engang et statsligt fisketegn. Find søerne og vandløbsstrækningerne med frit fiskeri på kortet nedenfor.
Udpegningen af områder til frit fiskeri
Odense Kommune har stillet en række søer og vandløb til fri rådighed for alle lystfiskere. For at give alle bedre adgang til lystfiskeri. Fiskeriet er begrænset til de udpegede søer af hensyn til miljø og natur.
Odense kommune holder løbende øje med, hvordan fiskeriet påvirker henholdsvis søerne og det omkringliggende miljø, og der kan derfor være justeringer i retningslinjerne om, hvordan og i hvilke søer der må fiskes.
Regler for lystfiskeri på Odense Kommunes arealer
Følgende regler skal overholdes ved fiskeri på Odense Kommunes arealer:
- Alle mellem 18 og 65 år skal have et gyldigt statsligt fisketegn for at dyrke lystfiskeri i Danmark. (Køb eller forny dit fisketegn på www.fisketegn.dk ).
- Man må kun fiske i de søer markeret på kortet herunder.
- Der må ikke forfodres.
- Der må kun anvendes redskaber til flue-, spinne-, pirke- og medefiskeri med en til to stænger per lystfisker. Undgå at anvende fiskegrej af bly.
- Der må ikke fiskes med garn, ruser, langliner, net og lignende.
- Af hensyn til smitterisiko og uønsket spredning af fiskearter må der ikke anvendes agnfisk eller rogn (fiskeæg).
- Mindstemål og fredningstider skal overholdes. (Se mere om mindstemål og fredningstider på fiskeristyrelsens hjemmeside www.fiskeristyrelsen.dk ).
- Lystfiskeri fra båd, flydering eller lignende er ikke tilladt.
- Der må ikke fiskes efter ål.
- Stumper af fiskesnører og andet affald må ikke efterlades.
- Tag hensyn til gydepladser og ynglende fugle. Det er ikke tilladt at færdes i rørbevoksninger, dvs. bredzoner af rørsump og rørskov, ligesom nedslidning af søbredder m.v. skal undgås.
Vi opfordrer til, at du genudsætter din fangst (’Catch-and-Release’) – specielt når det gælder rovfisk som gedde og aborre, der er med til at opretholde og fremme den biologisk balance i søerne.
En skånsom håndtering er vigtig for fiskens overlevelse, og det er vigtigt ikke at skade det slimlag, som beskytter fisken. Husk at store fisk let kan pådrage sig skader ved at ligge og sprælle på land. Når du slipper fisken fri igen, så fugt først dine hænder, før du rører ved fisken, og hold fisken nede i vandet, mens du frigør krogen.