Spring til indhold

Ud i det blå - Odense Å

Odense Ådal strækker sig som en smuk blå-grøn korridor gennem Odense og er bundet sammen af et net af cykel- og vandrestier. Ådalen indbyder til aktivitet og naturoplevelser.

20 km lang historie med fascinerende fotos

På åstierne kan du finde Ud i det blå-skiltene, der fortæller om ådalens dyr og planter. Mange historiske steder og begivenheder er også beskrevet.

 

Ud i det  blå skilt

 

Du kan faktisk gå, løbe eller cykle næsten 20 km på åstien fra Kertemindevej i nordøst og hele vejen til Bellinge i syd-vest. Der er historier hele vejen. Se på kortet hvor du finder Ud i det blå-skiltene. Bliver du nysgerrig og vil vide mere, kan du scanne QR- koderne med din mobil og hente sjove historier, se fotos fra gamle dage og meget mere. Du kan hente gratis QR scannere på App Store og Android Market, hvis ikke din telefons kamera allerede er klar til at scanne QR-koder.

 

Læs mere i folderen om Ud i det blå - Odense Å.

 

QR-kode - Ud i det blå

Aktiviteter og oplevelser

Motion, vandring, cykling, ridning, lystfiskeri, kanosejlads samt natur- og kulturoplevelser. Odense Å og ådalen indbyder til aktivitet og oplevelser. Er I en skole eller forening, kan I låne/leje grej, som fx mountainbikes og kanoer i GrejbankFyn.

 

Billede af kanosejlere

 

På opdagelse i kano og kajak

Er du vandvejen, venter dig alene i Odense Kommune 25 km å - fra Borreby til udløbet i Seden Strandby. Sejlads i robåde, kanoer og kajakker er tilladt hele året på strækningen fra Erik Bøghs Sti i Fruens Bøge til udløbet ved Seden Strand. Længere opstrøms skal fredningsperioderne overholdes. Der er mange steder, man kan sætte i og tage op eller blot holde et hvil og nyde sin medbragte mad og drikke. Se kort over anløbspladser og læs om reglerne for sejlads på Odense Å.

 

Billede af fiskere

 

Ud med snøren og snup en ørred

Tag din fiskestang med på tur, og prøv dit held med en af åens ørreder. Odense Å har efter års arbejde med projekt Havørred Fyn igen en fin bestand af havørreder. Der er registreret mere end 20 arter af ferskvandsfisk i åen og Gedden er én af dem. Får du sådan en på krogen ved papirfabrikken er den næsten garanteret en krabat. Husk du skal have fisketegn og være medlem af en fiskeklub. Eneste undtagelse er gratisstykket mellem Kastanievej og Tietgens Allé. Her kan du nøjes med et dagskort købt i en sportsfiskerbutik. Læs mere om fiskereglerne og fiskeklubberne.

 

Billede af lejrbål

 

Tag på tur i det blå og sov ude i den sorte nat

Uanset om du er til korte dagsture eller lange ekspeditioner, har du i ådalen mulighed for at få én på opleveren. På Stige Ø er der multibaner, bålpladser og sheltere til overnatning. Også Kulturbotanisk Have har sheltere, som frit kan benyttes til overnatning.

 

Billede af legeplads

Legeruten med hele familien

Picnicmulighederne ved Odense Å er utallige, og skal udforskes med cykel og kurv. Tag børnene med, og opdag fx Legeruten, som er en 7 km lang strækning nær åen med 13 legepladser fra Fruens Bøge til Skt. Jørgens Parken.

 

Kunstnerisk klatring

 

Kunstnerisk klatring

På bagsiden af Albani er kunsten rykket ud i naturen. Udover at være et smukt kunstværk kan væggen også bruges til at klatre på. Man klatrer uden reb og sele på væggen (bouldering). Der er anlagt faldunderlag under kunstværket.

 

Kreditering

Mange personer og fagligheder har bidraget til formidlingsprojektet om Odense Å - her er kreditering og disclaimer.

 

By- og Kulturforvaltningen