Mental sundhed
Tilbud til dig, der har brug for støtte og hjælp til at mestre hverdagen.
Tilbud særligt målrettet unge med psykisk sårbarhed - fra 13 år og opefter
Støttepunktet er en samling af tilbud til børn og unge, hvor de kan finde den hjælp og vejledning, de har brug for, når de har det svært. Her har vi samlet 67 tilbud ét sted for at gøre det nemmere for dem at finde den rigtige hjælp.
Anonyme psykologsamtaler for unge er et tilbud til borgere mellem 13 og 30 år, der har udfordringer i forhold til eksempelvis uro, tristhed, lavt selvværd, dårlig trivsel, for meget fravær, søvnproblemer eller selvskadende adfærd.
Ungdomshuset tilbyder mange forskellige aktiviteter for unge mellem 14 og 29 år, f.eks. forenings- og klubaktiviteter, værkstedsaktiviteter, projekter, rådgivning m.m. Ungdomshuset bygger på de unges initiativ og energi.
Mindhelper - site om mental sundhed for unge. På Mindhelper kan unge få gode råd og viden om mental sundhed samt finde vej til relevante hjælpetilbud nær dem.
PUST - Psykologisk Ungestøtte. PUST består af to psykologer, som er tilknyttet de erhvervsrettede ungdomsuddannelser i Odense Kommune. Vi tilbyder terapeutiske samtaler til elever, som pga. psykiske udfordringer er i risiko for at frafalde deres uddannelse
Tilbud særligt målrettet voksne med psykisk sårbarhed - fra 18 år og opefter
Center for Mental Sundhed tilbyder åben, anonym, gratis rådgivning. Her kan du komme og tale om din trivsel og eventuelle udfordringer. Rådgiverne er uddannede fagprofessionelle. Der tilbydes desuden sparring til interne og eksterne samarbejdspartnere.
"Lær at tackle angst og depression" er et kursus for alle over 18 år, der oplever symptomer på angst og/eller depression.
Social Mentorordning er for dig, der har brug for tryghed og støtte efter ambulant behandling i Lokalpsykiatrien eller indlæggelse på Psykiatrisk Afdeling - også selvom du fortsætter i ambulant behandling efter udskrivelse.
Stoppestedet er en café og et værested for borgere med sindslidelse og/eller psykisk sårbarhed.
ABC for Mental Sundhed er et nationale projekt, som Odense Kommune er partner i. Kernen i ABC for mental sundhed er, at det at gøre noget aktivt og meningsfuldt som del af et fællesskab fremmer vores mentale sundhed. ABC for mental sundhed tager udgangspunkt i tre budskaber:
A: Gør noget aktivt
B: Gør noget sammen
C: Gør noget meningsfuldt
Tilbud til voksne med sindslidelse/psykisk sygdom
Frivillige tilbud
Se også hjemmesiden Socialkompas for frivillige tilbud og fællesskaber i Odense