Spring til indhold

Kostvejledning

Mulighed for kostvejledning i forbindelse med dit forløb i Center for Kræftrehabilitering og Palliation.

Mad

Den mad du spiser, kan styrke din krop i forbindelse med kræftsygdom, behandling og endt behandling.

Den rette mad kan give dig mere energi, bevare eller genvinde din funktionsevne og livskvalitet. Dette vil være medvirkende til, at du forsat kan gøre de ting, som du finder vigtige i din hverdag.

Hvad der er godt for dig at spise, afgøres af din vægt og din appetit.

Hvis du kan spise, som du plejer, og ikke taber dig kan du følge de samme anbefalinger, som gælder for alle andre. Altså en varieret kost med fokus på fuldkorn, frugt, grønt, fisk, skaldyr, fjerkræ og planteolier.

 

Hvis du har lille appetit og taber dig, er det vigtigste formål med din mad at modvirke, at du taber dig yderligere, og at du evt. tager de tabte kg på igen. Du skal derfor spise mad med højt indhold af protein og fedt og spare på frugt, grønt og fuldkorn.

 

Læg derfor mærke til om du taber dig, om du holder din vægt eller tager på under din behandling. Da det er bedst at holde normalvægten.

 

Forskellige behandlinger kan give bivirkninger, der kan medføre problemer med at spise fx mundtørhed, kvalme eller forstoppelse. På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside kan du læse, hvordan du kan afhjælpe bivirkninger og senfølger.

 

Kostvejledning i Center for Kræftrehabilitering og palliation

Undervisningen foregår på hold a ½ times varighed. Her vil fokus bl.a. være på kostråd både til dig med god og lille appetit, mellemmåltider, måltidsmønster, proteindrikke, bivirkninger og senfølger til behandling.

 

Herunder kan du finde yderligere viden om:

 

Sundhedsforvaltningen