Hvad sker der, når du har talt med os?
Når du har talt med os første gang, får du måske at vide, at vi har brug for mere viden om dig og din situation for at finde ud af, om vi kan hjælpe dig.
Kontaktinformation
Ungerådgivningen
Vindegade 18
5000 Odense C
Husk altid at bruge Digital Post til personfølsomme oplysninger.
Digital Post
Åbningstider for telefonisk henvendelse
Man - Tors 8.00 - 15.00
Fredag 8.00 - 12.00
Det kan være svært at forestille sig, hvordan det er at tale med kommunen, og hvad der skal ske, når du har talt med os første gang. Du kan her se, hvordan et forløb typisk foregår:
1. Du kan komme til møde med kommunen
På mødet vil ungerådgiveren spørge til, hvordan du har det. Måske bliver du spurgt om, hvordan du har det derhjemme og i skolen. Rådgiveren spørger, fordi hun vil finde ud af, hvad der fungerer godt og skidt i dit liv – og hvordan du får den hjælp, der passer til dig.
Mødet foregår enten i et lokale hos kommunen eller et andet sted, du kender godt. Første gang, du møder rådgiveren, vil du måske have din mor og far med. Det kan også være, du har en anden voksen med til mødet, eller at du taler med rådgiveren alene.
2. Rådgiveren finder ud af, hvordan du kan få hjælp
Efter mødet samler ungerådgiveren alle de informationer, der fortæller, hvordan du har det ud fra det. Nogle gange skal rådgiveren undersøge din situation endnu mere, hvor hun måske taler med andre voksne. Men i sidste ende er en af rådgiverens vigtigste opgaver at finde ud af, hvad DU synes, der skal ske. Din mening SKAL altså tælle med i beslutningen om den hjælp, du skal have.
3. Du får den hjælp, der passer dig
Måske beslutter ungerådgiveren, at du ikke har brug for hjælp fra kommunen, eller at du og dine forældre selv kan klare det, evt. i kombination med hjælp fra et tilbud i en frivillig organisation. Det kan også være, at du får en kontaktperson, som kan hjælpe dig i hverdagen. Andre gange skal du eller din familie tale med en psykolog.
Hvis det er rigtig svært derhjemme, kan det være, du skal bo hos nogle andre i en periode. Det kan enten være dine bedsteforældre eller nogle andre, du kender godt. Det kan også være en plejefamilie eller et børne- og ungehjem. Sker det, kan du stadig se dine forældre, hvis du har lyst til det, og hvis det er godt for dig.
Se videoerne ”Til møde med kommunen”
Du kan i alt se seks videoer, hvor Inge fra Ultra Nyt fortæller om, hvad det vil sige at have en sag i kommunen.
Se videoerne på Støttepunktet.dk her
Læs mere her: