Sådan arbejder vi
Vi arbejder med afsæt i den rehabiliterende tilgang.
Den rehabiliterende tilgang, har fokus på at støtte den enkelte i at leve et så uafhængigt og meningsfuldt liv som muligt
Personalegruppen er tværfagligt sammensat og bestå af pædagoger, social- og sundhedsassistenter, ergoterapeuter, fysioterapeuter.
Vi er vant til at arbejde med målgruppen og bidrager med vores forskellige fagligheder til at skabe gode, trygge og udviklende rammer for den enkelte.
Vi har fokus på at samarbejde med pårørende og netværk og altid med i udgangspunkt i den enkeltes behov, drømme og ønsker for et godt liv.
Vores faglige tilgang
Beboerne har stor indflydelse på deres eget liv, og vi arbejder systematisk med støttet selvbestemmelse. Det betyder, at vi bl.a. støtter den enkelte i at foretage egne valg og fravalg. Vi har fokus på borgernær dokumentation og arbejder med mål og delmål som et afgørende arbejdsredskab.Vores pædagogiske grundlag tager afsæt i vores målsætning og værdier. For at kunne lykkes i samarbejdet med borgerne anvender vi TEACCH (Treatment and Education of Autistic and Communication Handicapped Children) som pædagogisk metode. TEACCH anvendes til at skabe struktur og forudsigelighed for den enkelte borger via individuelle visuelle hjælpemidler, hvilket er med til at minimere stress og angst.
Derudover arbejder vi med KRAP (Kognitiv Ressourcefokuseret Anerkendende Pædagogik), som har fokus på at identificere og styrke borgerens ressourcer. Vi tror på, at det skaber værdi og motivation at arbejde ud fra de områder, hvor borgeren allerede er stærk, og at dette er med til at fremme udviklingen.