Ansøg om hjemmetræning
Læs her hvordan du ansøger om at komme til at hjemmetræne dit barn
Selvbetjening
SelvbetjeningsoversigtBørn og Familierådgivningen Specialafdelingen for Børn
Birkeparken 72 B
5240 Odense NØ
65 51 85 00
Husk altid at bruge Digital Post til personfølsomme oplysninger.
Digital Post
Børn og Familierådgivningen - Handicap - for borgere
Åbningstider
Mandag - onsdag 9.00-14.00
Torsdag 9.00-17.30
Fredag 9.00-13.00
Lukket for telefonisk henvendelse
Mandag - Torsdag 12.00-12.45
Fredag 11.30-12.15
Der skal beskrives en del forhold omkring dels barnet, men også familien generelt. I selvbetjeningsløsningen findes ansøgningsskema, hvor der skal vedlægges økonomiske oplysninger. Der kan desuden vedlægges yderligere tillæg til ansøgningen med supplerende oplysninger.
Det vil være relevant ved nogle træningsmetoder, at få klarlagt barnets vanskeligheder i samarbejde med Børneterapiens ergo-/fysioterapeuter. Der vil oftest være behov for at der indhentes yderligere oplysninger fra relevante fagpersoner f.eks. læge, PPR, skole/daginstitution.
Økonomi ved hjemmetræning
De økonomiske udgifter kan være træningsredskaber, kurser (i Danmark), hjælpetrænere eller fagligt relevante personer. Der er en øvre grænse for kompensation for økonomiske udgifter. Denne grænse omfatter ikke kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, der er en separat ydelse i forbindelse med hjemmetræningen.
Du kan kun modtage kompensation for tabt arbejdsfortjeneste ved de timer, hvor du hjemmetræner inden for din normale arbejdstid. Der kan ikke ydes kompensation for tabt arbejdsfortjeneste til hjemmeundervisning af dit barn/den unge eller i den tid, hvor dit barn/den unge går i skole.
Sagsbehandling
I Odense kommune er sagsbehandlingen af de 0-17 årige opdelt:
Børn og Familierådgivningen varetager børn 0 - 14 år.
Ungerådgivningen varetager unge mellem 15 - 17 år.