Spring til indhold

Oftest stillede spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål om det at være støtteperson til forældre med et anbragt barn.

Spørgsmål og svar

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Oftest stillede spørgsmål

Hvor meget tid skal jeg bruge?

Tidsforbruget fastsættes af socialrådgiveren. Der er ikke tale om fuldtidsarbejde, men typisk 1-2 timer om ugen. Du aftaler arbejdstidens placering med forældrene, og aftalerne kan være placeret i eftermiddags- eller aftentimerne. Det kan også være I aftaler at ses i weekender.

 

Hvor ofte og hvordan følges der op på funktionen?

Der følges løbende op på funktionen. Et opfølgningsmøde vil være sammen med forældrene, dig og barnets socialrådgiver.

 

Hvor længe er man støtteperson?

Forældre har ret til en støtteperson, så længe barnet er anbragt. Da forældrene er følelsesmæssigt sårbare, har vi en forventning om, at du er støtteperson over en længere periode.

 

Er der mulighed for sparring?

Du kan altid kontakte barnets socialrådgiver, hvis du står med udfordringer, du ønsker at drøfte. Desuden afholdes der ca. hvert ½ år informationsmøde for alle støttepersoner tilknyttet Odense Kommune.

 

Er der tale om lønnet arbejde?

Ja - du får udbetalt honorar for at være støtteperson. Honoraret er skattepligtigt og feriepenge er indregnet. Honorar følger takster fra KL, hvor 1 månedshonorar (takst 2024 = 995 kr.) svarer til 1 times ugentlig kontakt med forælderen. Oftest vil der være aftalt 2 månedshonorar til funktionen.

 

Hvad med udgifter til transport?

Din kørsel til/fra forældrene dækkes ikke. Her gælder SKAT ´s fradragsregler. Hvis du deltager ved møder på barnets anbringelsessted sammen med forældrene, kan der aftales dækning af transportudgifter ved barnets socialrådgiver.

 

Hvad med tavshedspligt?

Du har tavshedspligt med hensyn til de forhold, du får kendskab til som støtteperson. Tavshedspligten gælder også efter ansættelsens ophør. Brud på tavshedspligten er strafbart, og medfører øjeblikkelig ophør af din funktion.

 

Indhentes der børne- og straffeattest?

Ja. Børn og Familierådgivningen vil indhente børne- og straffeattest fra politiet, i forbindelse med at du bliver ansat.

 

Har du andre spørgsmål?

Så er du velkommen til at kontakte os.

Børn- og Ungeforvaltningen