Spring til indhold

Oftest stillede spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål om det at være kontaktperson

Spørgsmål og svar

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Oftest stillede spørgsmål

Er jeg også kontaktperson for barnets forældre?

Som udgangspunkt er du kontaktperson for barnet. Det er socialrådgiverens ansvar at du og forældrene mødes, og at din rolle præciseres overfor dem, inden du starter på opgaven.

For barnet er det vigtigt, at der er en god kemi mellem dig og forældrene. Det er vigtigt, at du giver plads til, at forældrene varetager de dele af forældrerollen, som de har ressourcer til. Det er også vigtigt, at du kan se, hvad barnet har brug for din støtte til, i forhold til forældrene.

 

Hvor meget tid skal jeg bruge?

Tidsforbruget fastsættes af socialrådgiveren. Der er ikke tale om fuldtidsarbejde, men typisk 2-4 timer om ugen. Du aftaler arbejdstidens placering med barnet, og aftalerne vil oftest være placeret i eftermiddags- eller aftentimerne. Det kan også være I aftaler at ses i weekender.

 

Hvordan og hvor ofte følges der op på indsatsen?

Der følges løbende op på indsatsen, første gang efter 3 mdr. Du kan blive bedt om forinden at lave en kort status på din indsats. Et opfølgningsmøde vil typisk være sammen med barnet, forældrene, dig og barnets socialrådgiver.

 

Er der mulighed for sparring?

Du kan altid kontakte barnets socialrådgiver, hvis du står med udfordringer, du ønsker at drøfte. Desuden afholdes der ca. hvert ½ år informationsmøde for alle kontaktpersoner tilknyttet Odense Kommune.

 

Er der tale om lønnet arbejde?

Ja - du får udbetalt honorar for at være kontaktperson. Honoraret er skattepligtigt og feriepenge er indregnet. Honorar følger takster fra KL, hvor 1 månedshonorar (takst 2024 = 995 kr.) svarer til 1 times ugentlig kontakt med barnet. Oftest vil der være aftalt 2 - 3 månedshonorar til indsatsen.

 

Hvad med udgifter til transport og aktiviteter?

Der udbetales ikke dækning af din kørsel til/fra arbejdet. Her gælder SKAT ´s fradragsregler.

Der kan i nogle tilfælde bevilges dækning af udgifter til aktiviteter (kontaktpersons del af udgiften), og til transport i den forbindelse - dette sker kun efter aftale med barnets socialrådgiver. Kørsel i egen bil vil da blive dækket efter statens laveste kørselstakst.

 

Hvad med tavshedspligt?

Du har tavshedspligt med hensyn til de forhold, du får kendskab til som kontaktperson. Tavshedspligten gælder også efter ansættelsens ophør. Brud på tavshedspligten er strafbar og medfører øjeblikkelig ophør af din funktion.

 

Indhentes der børne- og straffeattest?

Ja. Børn og Familierådgivningen vil indhente børne- og straffeattest fra politiet, i forbindelse med, at du bliver ansat.

 

Har du andre spørgsmål?

Så er du velkommen til at kontakte os.

Børn- og Ungeforvaltningen